Sunday, November 15, 2009

sticky :: MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest

salam,

here we go for the online contest AGAIN. still mencuba nasib untuk afi!

ok, ni antara rules nya:
Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

-Get a photo of your baby in NATURE :: DONE
-Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest :: DONE
-Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth :: DONE
-Write about the NATURE in the picture :: yang ni kurang faham, kalo buleh host tlg explain.
-Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities. :: DONE
-Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry. :: DONE
-Leave a comment here with link to your blog post :: DONE



NAME: KAMARUL HANAFI BIN KAMARUL ARIFFIN
BIRTHDATE: 28 OCT 2006

ok, here the story:
12July2009, 17.52pm. we went to Forest Research Institute Malaysia (FRIM). kenapa lewat? sbb last minutes planning. tetiba nak bawak afi jenjln tgk pokok, tgk hutan, tgk air terjun.. lepas byr tiket, afi terus excited tgk pokok2 tepi jln. tanye tu pokok apa, ni pokok apa..
then ayah afi parking kete, afi mmg taksabar nak kuar. afi bebas. bebas menerokai hutan hijau. mmg chantek sgt dlm FRIM. permandangan yang susah kita nak tgk bila berada di KL. afi seronok, pi tgk ikan arapaima, afi excited. word of the day is excited.
afi explore most of the places kat FRIM tu, bukan berjln tapi berlari2.. ibu and ayah biarkan aje. afi jatuh pun takpe, anak jantan la katakan.. seronok sgt.. bila ajak balik, afi kata belum lagi. belum nak balik. tapi dah janji dgn afi nnt kita dtg lagi.. yeehaaa..

my opinion of the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities..
pada pendapat saya, membawa anak-anak sesekali untuk aktiviti luar adalah sesuatu yg sihat. mereka akan terdedah dgn alam yang sebenarnya ada pelbagai jenis flora dan fauna. tidaklah hanya mereka tahu tentang KLCC, KL TOWER dan bangunan-bangunan tinggi yang lain. selain itu, anak-anak jugak dapat meghirup udara yang segar. sekian.

so, i get this info contest from MomBloggersPlanet, dan sekaligus MomBloggersPlanet ialah tuan rumah and host of the contest ini. kepada sesiapa yang berminat untuk join this contest, boleh ke web ni MomBloggersPlanet.
besides, there's a great prizes waiting for you sponsored by: PhotoBookMalaysia and AliceWonders. thanks to all!

and all the best kepada sesiapa yang mencuba!