Tuesday, June 30, 2009

why me must be lazy?

salam all,

nowadays, me busy with my facebook. upload the pics there. so fast and easy. thanks for the team who developed the facebook!

what to tell? a few story about my last weekend and my dear hanafi..

story 1
saturday, early in the morning, afi woke me up
afi : ibu, bangun laa
me : tadi ibu dah bangun dah. bagi la ibu sambung tido jap
afi : afi nak tengok paknil[aznil] ni ibu..
me : pagi2 mana ada paknil
afi : ada.. ibu bukak la tv kita tgk sama2 nak tak?
me : taknak
afi : nak laa ibu [and suddenly he cried-what to do?]
me go and switch on the tv laa :(

morning to afternoon
me, myKinG and afi kemas2 umah.. setel byk mende jugak la. me managed to vacuumed, mopped and even mcm2 lagi la yg mmg mcm BiG project nye kemas umah. and about 2.30 almost three.. it's lunch time. where to go? as usual, sabtu or ahad is masa untuk bwk afi gi jalan2. yeah, we decided to have our lunch @ the curve. terasa mcm nak makan kenny rogers roaster pulak. ok, drive all the way to curve.
dah sampai, terus ke tempat dituju. ada market @ the walk. afi sgt teruja tgk brg2 ben 10 yg terjual. alamak aiii.. nak makan pun taksenang. afi mkn byk. alhamdulillah, afi menunjukkan 'reputasi' yang sgt baik kerana senang makan apa jua food.
lepas curve, we walked through the brigde to go to ikano power centre. jln2. pegi animal world ke apa ntah. afi excited gila. shopping a few 'unwanted' things :)
then we straight away gi carrefour kepong. memula saje je nak cari bahan2 wat kek.. haaa amek ko, mcm2 beli... ekekekeke..
balik, umah. afi penat. tapi nak jugak tgk paknil dia [jangan lupa lirik]..
afi @ umah anyah ngah, dungun, trg.
story 2
sunday, biasanya sunday is the day for me gosok baju, masak2 while afi and myKinG spend their precious time together. tapi this sunday mcm byk jugak keje lain, baju ditangguhkan ke malam hari.. petang pi cuci gambar afi. +- ada 200pcs of pictures. aduh sakit pinggang ibu masukkan gmbr2 ni dlm album. malam, afi nak tgk paknil lagi :)

story 3
pada satu ptg yg mulia, me amek afi @ taska..
me: afi wat apa kat taska arini
afi: afi solat pastu kire ati
me: solat... bagus anak ibu. afi kire ati apa?
afi: kire ati ya[la] ibu.. apa ya[la] ibu ni..
me: mana ibu tau.. afi kire ati apa?
afi: kire ati [sambil diteran2 suaranya]
me: [suddenly teringat]... ooo... bukan kire ati, qira'ati.. hahahahaa.. kamarul afi.. ooo kamarul afi
afi: kamayor[kamarul] ibu ooo kamayor[kamarul] ibu...
afi and maklang
story 4
satu ptg yg mulia jugak @ home
afi: ibu, afi nak ber*k yaa
me: ok, bukak seluar. masuk bilik air.. amik sendiri tempat ber*k afi tu.
[afi mcm lmbat2 je]
me: afi cepat la.. jgn la main2
afi: ibu, afi nak kena baca doa masuk bilik air duyu[dulu] yaa[la]
me: ok, cepat baca..
afi: bismillah.. jantan jantan, betina... amin..
me: [huhhhh!!! nak gelak ke nak betulkan ke.. camana ni anakanda beta ni.. tapi mmg gelak la jugak.. intonasi afi tu mcm klakar je.. mcm bunyi nye, kalo jantan, masuk toilet jantan, betina pi tempat betina. akakakakakaka.. apa ya[la] afi ni]

itulah antara secebis kisah afi untuk minggu ni.. ibu sayanggg afi. nnt kita cite lagi pasal afi ek..
salam.

No comments: