Tuesday, June 2, 2009

cerita cuti-cuti malaysia

salam all,

afi and family were here @ trg now. rest and relax. and for today's entry, these pics will tell u all. PLEASE MAKE SURE YOUR CURSOR ON THE IMAGE TO READ THE TEXT. the story might be got part II, III and so forth... we will see...
thanks!

sate ikan... dulu seposen sebatang ada 3bijik. skrg 4bijik sebatang doposen. my feveret. korg try la.. myKinG pun dah suka sgt ni. antara menu wajib bila balik trg. selain dr nasik dagang chendering and seafood celup tepung
seken round. tmpt yg kompem boleh dpt ni is @ psr payang. tmpt wajib me and myKinG g kalo balik trg. sblm naik psr, beli 2hengget. turun psr, beli lagi 2hengget. suami isteri berebut makan sate ikan ni. gerenti sedap! ada 2jenis kuah, satu kuah pedas, satu kuah manis. yg manis tu untuk budak2 la sbb kuah tu takpedas. sape dtg try, trg ni, pasti tak menyesal.
sotong nye mana? udang nye? ikan and ketam mana? woopss.. gmbr selepas je.. yg sebelum ngap tu takteringat lgsg. maap ye tuan2 dan puan2.. @ teluk ketapang. harga seafood kat sini pun mostly dah up. what to do? nak makan nye pasal. ni pi dgn daddy, mommy, hani, wan, myKinG, afi and me.
afi seksi yang mmg takkan lepaskan peluang untuk horse riding. hani takmo naik..
permandangan dr luar pagar dawai airport trg. lepas setel makan2, me and myKinG round airport. [afi naik car daddy dgn semua org. me dating dgn myKinG.

fyi, area ni dekat dgn stadium yg runtuh tu. actually we were so glad dpt jln2 @ that area. ye la.. sejak sukma, takde pun jln2 tgk kompleks sukan tu. mmg both of us soooo excited tgk stadium tu. it was last saturday. mmg chantek stadium nya. nmpk gah dr tepi jln. sape sangka, lepas kitorg tgk kecanggihan binaan stadium tu, alih2 dia runtuh lak. hrp2 nxtime takde lagi kejadian sama berulang.

terengganu - negeri cantik, budaya menarik.

see ya' @ next entry.
salam.

4 comments:

Jasfyra said...

waaa...seroknya..ni xsabar2 nk jln2 ganu lg ni.xpernah rasa lg sate ikan tu.nanti p sana wajib try

Na Shari said...

Selamat bercuti... :)

Softtouch [Hanim] said...

penah rase dulu sekali tapi bkn kat ganu lah kat gombak masa tu. Masa tu sy kecik lagi.Ade org lalu jual.sebatang 10 sen. Sekarang ni mcm pnah nmpak org jual nak beli tapi yg jual tu indon,takutplak nak beli.

cik na said...

zuera - hehehe... meh le dtg ganu. cuti-cuti malaysia.

na shari - thx! cutio sekolah, budak sekolah cuti, cikgu tumpang je. exam paper byk tak mark lagi.

hanim - wahh.. syiookkk.. kat gombak pun ada. sini mmg pakcik tua jual. bersih. mmg.. ana ingat dulu last sekali ana makan ni masa sekolah primary. dulu kat pagar skul pun ada org jual. pth2 org naik beskal kat area umah. zaman tu takde indon, bangla lagi kan.. ok la.. marvellous