Tuesday, May 12, 2009

weekend stories

salam all,

last weekend we spent most of the time @ sg.ramal. ada tahlil untuk my fil yang ke 40 hari. actually tarikh tu dah exceeded than 40days, tapi kena tunggu weekend jugak la kan nak prepare all and invite all the saudara mara to come. thanks for those yang sudi dtg and recite the yassin for arwah. here it goes, a few stories during the weekend.

story 1 - saturday, me and afi @ damansara. kemas umah and kain baju dulu, then baru boleh cuti2 malaysia @ sg.ramal. once everything done, me and afi drive all the way to sg.ramal. taksinggah mana2... dah lewat sgt. org tgh berkampung gotong-royong, takkan la we all nak dtg lmbt kan. tak manis la kan.. ayah afi dah balik awal, almaklum lah my m.i.l tu anak dua org je, so me relakan lah si suami balik tlg2 mak dia and me myself uruskan umahtangga sendiri dulu. tak menyusahkan orang kan.. lepas kemas2, sedara mara pun dah mula dtg tlg menolong, me, myKinG and afi lepak kat depan umah, suddenly my m.i.l come...

mil (talking to me): jom la kita pi tgk kasut
me: hah? what kasut? wooopsss kasut apa?
mil: kasut yg juual murah kat balakong tu
me: errmm.. alamak aii.. takyah la mak.. nak kenduri kendara ni, takkan nak pergi membeli belah pulak
mil: jom le, esok last dah.. nnt takdo dah kasut
me (still nak mengelak): takyah la mak, takdo duit laa
mil: takpo, mak belanjo..
me (adoiii aiii-bukan la betul2 takde duit, maleh la nak pi omakkk oiiii)
mil (talking to myKinG): abang pi la mandi. moh kita pi
myKinG: takyah la mak, kita nak kenduri ni kan
mil: alaaa, poei kojap yo.. kenduri malam...

what say you?

then we pegi jugak la. and of course mil ikut sbb me and myKinG taktau jln and kami mmg nak kuar pun sbnrnye ptg tu, nak belikan susu afi. hahh.. what do you expect bila dah sampai kat warehouse sale? diam? beli apa yg patut? huhh? most of it ialah brg2 viss and pierre balmain. if you wanna see viss and pierre balmain product, you can go to alamanda, putrajaya. product2 yg berkualiti jugak even @ the warehouse sale tu murah, tapi mmg sgt puashati.

see what i've bought
pierre balmain cost only @ 20hengget je
actually mmg dah lama nak kena beli kasut tutup depan ni. during assembly on monday, teachers (yang pompuan la ni) are required to wear proper shoes. so, skrg baru dpt beli, sbb? sbb dah byk kedai jln cari kasut, ada yang berkenan tapi takde size, and kebanyakannya mmg takde size la probs nya. yg ni nasib ada saiz, actually this is the very last stock yg ada.

again? yeah me love this kind of shoes. cost @ 15hengget sahaja. puas hati mak ni nyahhhh

how was it? ok? yeahhh sgttt... and last but not least
viss cost @ 5hengget only and guess what? mil belanja 2pasang
this cost only 5hengget sahaja. and nenek afi belanja me this for 2pairs. satu kaler dark purlpe. not really bad hah?! thanks mak.

story 2 - mother's day. morning as usual.. today mil takniaga nasik lemak sbb semlm kan dah kenduri. kami breakfast roti canai, and apa yg ada je la.. takde hal la tu. and me, have a treat from myKinG. what's that? mmg sesuai dgn gift dia for the mother's day ni.. he gave me full body massage!!! what a very nice treatment. but bukan dia yg massage me la.. we call sorg makcik indon ni dtg umah my mil. wah.. 2 and a half hour plus minus la my body massage. gila best. thanks dear!
ptg we all (me, myKinG and afi) pi jln2 kat alamanda.. saje2 je jenjln. bought big apple donuts and sate samuri for a small treat untuk mommies...

thats all for today. perut dah berkeroncong.. food @ the canteen keep calling me! goota go. see ya!

salam.

No comments: