Tuesday, May 26, 2009

kemeriahan + kegembiraan berganda

salam all,

fyi, yesterday me m.c. pagi g skul, mata makin merah. actually dah merah since bgn tdo. tapi wat bodo je sbb semangat nak pi skul berkobar2. tapi sampai skul, mata makin merah and berair. so, nak elakkan jangkitan, me went to the clinic, dpt m.c sehari. doc kata, kalo tak ok gak, dtg balik arini, tapi so far ok, cuma gatal2 sikit and tak berair dah.

and bestarians, tahniah sbb dah dpt increament + the 4months backdated increament. ad me, kemeriahan berganda = backdated increament + duit kutu + school holiday! adoiii.. mau semput me mcm ni. heh heh heh.. tu takmasuk nak pk roadtax kete (wpun lmbt lagi tamatnya). tapi pk jugak untuk future kan. rezeki Tuhan bagi. alhamdulillah. this week keje takbrapa byk, masih nak selesaikan yearbook nye students' committee. asyik berubah je. ntah bila la nak finalised. skul pun dah abih 6bulan pertama. aduiiii... plus, this week is exam week, pakat ngantuk le jaga exam. tapi ok laa.. takde la stress sgt. students je la stress.

yesterday, myKinG balik je and tell me dia confirm naik pangkat. hahh? ok, grats dear. naik pangkat maknanye naik gaji la. yippiee... kegembiraan berganda. effective bila i'm not sure, lupa lak nak tanye dia. alhamdulillah, rezeki la tu. kalo naik pangkat, gaji taknaik, lupakan aje la ek. so, pasni jadik dekan la laki den... alhamdulillah.

friday after skul, kalo takde apa aral, we will drive all the way to trg. balik kg 1st before apa2 pun. plan after that is jln2 kb... tapi, myKinG taklama.. kena koje. errmmm.. ok la tu. kita pun baru bercuti negeri sembilan - melaka - johor last holiday.

afi? makin bijak. makin pening ibu dgn ayah nak layan. rambut makin panjang, sah2 jejak je umah wan nnt, wan pun membebel. adoiii.. ayah nak tgk rambut afi pjg, ibu cian kat afi je, skrg musim paneh, afi kuat berpeluh jantan skrg ni. hehehhe.. dah sgt lancar baca doa makan. dah tau kiri dan kanan.. dah taknak minum susu dlm botol. tapi ibu buat dlm botol jugak.. sbb dia suka letak botol merata2. kalo letak cawan merata2, langgar and susu tumpah, afi jugak nnt kena marah. afi dah totally diapers free. time tido je la.. kdg2 kalo nak berjalan, mau bergaduh dulu baru dia nak pakai diaper dia. huhhh!!

with maksu zura masa makngah ain tunang (about a year ago)

picture taken on 21/9/2007 - afi belum setahun pun ni

gambar2 di atas, dengan saje di'upload'.. terkenang semasa dulu...

ok, salam.

1 comment:

Applique Tee Shoppe said...

oh tahniah kepada puan dekan....

design aku bila nak siap daaa....