Wednesday, May 6, 2009

i miss hanafi old days...

salam all... as i wrote at the previous post, hanafi is growing up. and what can i say today, hanafi 100% free diapers accept for his time to sleep and if we are in a long journey ride. even, hanafi getting comfortable with his potty. alhamdulillah. taksusah sgt nak biasakan dia. with the help of his teachers in taska, afi able to be independent enough and it seem like afi byk berdikari dan mudah sgt untuk diminta menolong. thanks also to lovely teachers at taska. cuma, for the time being, me myself nak biasakan afi minum susu dlm cawan.. afi ok je takpakai bottle, tapi bila takpakai bottle, afi akan cepat2 abihkan susu. so, bila susu abih, dia mintak dan mintak lagi.. wooopss... ter censored lak afi is growing up... afi dah mula nak buat mcm2.. and semua benda afi nak buat sendiri. makan sendiri, minum sendiri... and even bila kat toilet, afi taknak ibu temankan afi yak, afi akan suh ibu tunggu kat luar. wahh.. afi mcm dah bujang pulak. and alhamdulillah, ibu and ayah treat afi takde la manja sgt, mana yg takbetul tu tetap takbetul. afi akan kena marah kaw2 dgn ayah kalo afi buat something yg mmg ayah and ibu takberkenan. and ibu, will not backup afi for any reason pun. afi must learn the do's and the dont's while he's growing. mak lang masukkan afi dlm kotak mainan afi afi is growing up... afi dah pandai melawan.. kata org... anak jantan la katakan. and nasib dia melawan sbb kita boleh lawan balik ckp dia, kalo dia menangih, lagi haruuu.. silap aribulan, org pun menyampah. cara afi main pun agak kasar. and sometimes ibu pun cannot do anything. afi suka main otromen, as usual semua budak lelaki baya afi akan suka mende2 ni.. ben10.. superman, batman.. tapi afi mmg dgn aksi lasak nye. and ibu, bila dia jadi otromen, he ask ibu to jadi rasaksa. alangkah bertuahnya anak ibu. hehehe... main dgn afi, kalo takkena cubit, mmg taksah.. and bila kalah, afi buat2 nangih. tapi bila kita kata afi menang.. dia bersorak melompat2.. yey yey afi benang... benang pun benang la... asal ibu faham kan.. afi with his cycle yg dibeli arwah atok afi is growing up... afi dah menunjukkan ciri-ciri big boy. and frankly speaking, i miss afi old days. masa afi baby... masa afi umo setahun.. yeahh.. miss all those thing. 1st time afi tumbuh gigi was masa afi umo 9bulan. afi start jalan masa afi 10bulan. cepatakan.. and afi mula berckp berinteraksi masa afi umor tak lebih dari setahun setengah. mmg sgt cepat. memula anta afi kat taska, cikgu2 afi kata mmg senang jaga afi sbb cikgu faham apa afi ckp and afi pun fhm apa cikgu ckp. afi start g taska masa umur afi setahun 3bulan.. afi solat lepas ibu solat ye... afi is growing up... one day afi akan membesar. ibu will still miss afi from the first day afi lahir. even from the 1st week ibu tau afi ada dlm tummy ibu. ibu feel like crying. kalo ada rezeki kita, bila2 afi ada adik.. ibu harap afi akan jadik abg yang terbaik untuk adik2 afi.. afi dah start tgk cerita2 aksi... afi sgt berminat dgn kereta, even afi can watch 'top gear' to sampai abih. afi also watch initial d. ibu takberapa berkenan kalo afi tgk digimon ke apa ke.. and ibu rasa afi pun takberminat sgt. afi nak mashuk lam bakol ye ibu ye ye... afi is growing up... and in the same time ibu and ayah getting older. yeayyy.. not that older. we still can maintain. cewaahhh.. afi, ibu really miss afi old days! ibu and ayah love u a lot. jadik lah anak yang berguna ye..
afi tgh reper jip

at swimming pool

afi yang kepenatan menyepahkan toys

video

video

ini nota ibu dikala ibu rindu akan afi, rindu akan masa2 lalu ibu membesarkan afi. ibu spent most of 1year 100% with afi. ibu takpernah tinggalkan afi dari mula afi lahir sehingga first day ibu dapat keje. ibu sedey sgt masa tu. ye la.. setahun kita duduk umah sama2. tgk tv sama2, blaja abc, 123 alif ba ta sama2.. semua kita buat sama2.. afi, moga jadik anak yang baik ye, yg soleh dan hormat semua org.. ibu sayang sgt kat afi.. salam.

2 comments:

TH said...

wah comel lah..ya..they grow up fast

cik na shohaili said...

thanks.. camtu la TH, time flies... we getting older as they grow..