Thursday, May 28, 2009

penang village @ tropicana city mall

salam all,

lst night, 3 of us went to having our dinner @ penang village, tropicana city mall. camana tau pasal penang village ni? masa pi treasure hunt KeKasLe tu, dlm tropicana city mall (tcm) tu ada restaurant. hani, nissa and ned tried the food. me? masa tu dah full and takbwk cash byk pun.

so, last night with my two lovely adorable heroes having dinner there. the food is awesome. myKinG ordered the penang curry mee. nmpk sedap dan mmg sgt sedap.amacam? terliur tak?

and me myself ordered the penang prawn mee. 101% mmg rasa udang. mmg syiokkk... sampai myKinG kata betul2 ho-liao.ho-liao tak? try it yourself

and apa untuk afi? so far kat penang village takde menu untuk kids, so ibu ordered kan eskerem untuk afi. and the pie-tie. tapi afi takmakan pun pie-tie tu. afi share mee dgn ibu.. syiok.. byk gak afi makan, tapi ibu kena isap dulu mee tu so takpedas la untuk afi.choc ice-cream single scoop afi ni kalo bagi triple scoops pun buleh abih, so untuk mengelakkan afi terkena batuk ke apa ke, ibu amik single scoop je k. thanks ibu.

pie-tie - awal2 ada 4pcs, ayah dah ngap 2, tinggal 2 untuk ibu dan afi

makan malam ni ditaja sepenuhnya by me. lanje afi yang makin membesar bijak bagai johan, myKinG yg dah naik pangkat and gaji walaupun masih 50-50 nak accept ke tak offer ni and for myself for the backdated increament plus my allowance increament. and.... bulan ni dpt duit kutu. yippieee... rezeki. alhamdulillah.
afi dicelah pokok2 buluh dan dah diawet kami sampai tcm lepas maghrib gitu. jln2.. bawak afi pi arcade. main game se'round' dua. and as usual, bawak afi naik train thomas, naik bigbird... afi ride the bigbird

bawak afi pi toys 'r' us... apa lagi.. tak abih2 dgn ben 10 dia. nnt i will publish one entry pasal mr. ben 10 afi ni.

semoga Allah murahkan lagi rezeki kami sekeluarga. aminn..

esok last day skul. today is the last day exam. esok ada teacher's day celebration. makan kompem free. alhamdulillah.

then, ready for the holidays! yeahhh...

see ya in my next entry.
salam.

Tuesday, May 26, 2009

kemeriahan + kegembiraan berganda

salam all,

fyi, yesterday me m.c. pagi g skul, mata makin merah. actually dah merah since bgn tdo. tapi wat bodo je sbb semangat nak pi skul berkobar2. tapi sampai skul, mata makin merah and berair. so, nak elakkan jangkitan, me went to the clinic, dpt m.c sehari. doc kata, kalo tak ok gak, dtg balik arini, tapi so far ok, cuma gatal2 sikit and tak berair dah.

and bestarians, tahniah sbb dah dpt increament + the 4months backdated increament. ad me, kemeriahan berganda = backdated increament + duit kutu + school holiday! adoiii.. mau semput me mcm ni. heh heh heh.. tu takmasuk nak pk roadtax kete (wpun lmbt lagi tamatnya). tapi pk jugak untuk future kan. rezeki Tuhan bagi. alhamdulillah. this week keje takbrapa byk, masih nak selesaikan yearbook nye students' committee. asyik berubah je. ntah bila la nak finalised. skul pun dah abih 6bulan pertama. aduiiii... plus, this week is exam week, pakat ngantuk le jaga exam. tapi ok laa.. takde la stress sgt. students je la stress.

yesterday, myKinG balik je and tell me dia confirm naik pangkat. hahh? ok, grats dear. naik pangkat maknanye naik gaji la. yippiee... kegembiraan berganda. effective bila i'm not sure, lupa lak nak tanye dia. alhamdulillah, rezeki la tu. kalo naik pangkat, gaji taknaik, lupakan aje la ek. so, pasni jadik dekan la laki den... alhamdulillah.

friday after skul, kalo takde apa aral, we will drive all the way to trg. balik kg 1st before apa2 pun. plan after that is jln2 kb... tapi, myKinG taklama.. kena koje. errmmm.. ok la tu. kita pun baru bercuti negeri sembilan - melaka - johor last holiday.

afi? makin bijak. makin pening ibu dgn ayah nak layan. rambut makin panjang, sah2 jejak je umah wan nnt, wan pun membebel. adoiii.. ayah nak tgk rambut afi pjg, ibu cian kat afi je, skrg musim paneh, afi kuat berpeluh jantan skrg ni. hehehhe.. dah sgt lancar baca doa makan. dah tau kiri dan kanan.. dah taknak minum susu dlm botol. tapi ibu buat dlm botol jugak.. sbb dia suka letak botol merata2. kalo letak cawan merata2, langgar and susu tumpah, afi jugak nnt kena marah. afi dah totally diapers free. time tido je la.. kdg2 kalo nak berjalan, mau bergaduh dulu baru dia nak pakai diaper dia. huhhh!!

with maksu zura masa makngah ain tunang (about a year ago)

picture taken on 21/9/2007 - afi belum setahun pun ni

gambar2 di atas, dengan saje di'upload'.. terkenang semasa dulu...

ok, salam.

Monday, May 18, 2009

weekend stories

salam all,

hi.. ketemu lagi. feel like baru je update weekend stories, ni ada lagi weekend stories. yeahhh... weekend berjalan lancar dgn aktiviti2 yang menakjub dan memberansangkan..

1. saturday, as usual plan going to swimming pool, but cancel. me and myKinG, or the be exact, myKinG busy'ing' cleaning the house? me? assist je and bz with the new soo called 'iphone'. (later will story about this). ned text me, ask me to join the KeKasLe Treasure Hunt. yeahh, mmg berminat, but feel lazy to go and in the same time got plan for something else. i text to hani and roy. they said they will be there. me? still thinking... ask myKinG.. he said ok and up to me. errmmm.. ok la.. pegi jugak la @ tropicana city mall. new shooping centre atas sikit dr uptown. not bad that place cuma belum byk kedai bukak and org pun takramai. me, janji nak pair dgn kakshima. but she too late arrived, then pair with roy yang pada awalnya mmg takberminta lgsg nak joint. guess what, for the time being ni, we knew that we're @ the 1st place. lain2 taksure. so, the exact result will be announce during KeKasLe dinner @ the end of the year. oo.. KeKasLe is kelab kebajikan lang education.

our latest gadget. from myKinG for me, and me for myKinG. camana tu ek?
wahhh.. kemesraan terjalin gituuu *hani and nissa*
@ tropicana city mall-kak shima, nissa and hani-

2. balik from treasure hunt, hani, nissa, kak shima lepak kat my home sweet home for a while. we having cekodok panas and tea o panas for the hi-tea. really cool la korang beb. nice lepaking with u all. lepas ni leh la dtg lepak @ my house lagi ek. after they going back, we then go to carrefour kepong. shopping brg sket. and nak cari screen protector for the iphone. sbb yg ori tu me dah spoiled kan.. heheheh.. maafkan patik penunggu gua! have our dinner at the food court and balik. hoorey...

after berhempas pulas ber'treasure hunt', ini lah treat nye.. ceng-ko-dok
3. mlm, as usual myKinG layan dvds.. me? layan mata laa..

4. sunday, takde apa yg interesting. mySis called said she wanted to come over. miss hanafi so much. and want to give my 'vision'... tapau from her because she went to langkawi. got half price compare with sogo and jusco. sgt2 satisfied. maka, bertambah la lagi satu kawan in my vision set. huhhh.. kelegaan yang melampau sebagai seorang isteri, suri rumah separuh masa dan tukang masak di rumah...
my Sis dtg, masak2 ala-kad (ala kadar) je.
bertambah le koleksi vision saya, keseronokan yang melampau dpt dirasai
5. ptg pi swimming. kejap je sbb myKinG lak wanted to go ngeteh. dah lama katanye tak kuar... so, nak ilang2 rindu melepak dgn kawan2 lama..

Thursday, May 14, 2009

happy teacher's day

salam all,

rasanye tidak terlalu awal for me to wish all the teachers 'happy teacher's day'. ye la.. sepatutnye teacher's day kan on 16th of mei. tapi takpe la.. not forgotten, my ex-teachers, my ex-lecturers... happy teacher's day dengan ucapan, jasamu dikenang. heh heh heh..

and also special dedication goes to my sweet sista, "sis, happy teacher's day. sama la kita.." and also the very special teacher of mine, a.k.a my ex-supervisor for my final year project - mr.kamarul ariffin bin kamarulzaman... yippieee.. a.k.a myKinG. keh keh kehhh... happy teacher's day ye yang...

ini antara gift terawal yg me dah received. gift form sham, chekgu kaunseling @ ssb. nice gift, really like it. thanks sham.

bookmark yg ada reben yg sangat chantek and wood clip frog shape

"sham, ko mcm tau je aku suka katak."
this is my seken frog wood clip. the 1st one, hani gave me. also chekgu @ ssb. thanks all.

ssb will celebrate hari guru on the last day of school which is on 29 of mei. theme nye masih lagi rahsia. later will update you all. me, currently busy doing medias for hari anugerah. banners, videos for award winners, videos for this, video for that... but i really love my job! well done cik na. [hehehehehe]

ok, till then. see ya'! salam.

terlupa nak paste gambar afi

salam all,

for the previous latest entry, syok sgt upload gmbr kasut, si ibu terlupa nak upload gambar si anak teruna yang makin bijak bergaya... 2 keping je pun ibu snap kat alamanda tuh. afi asik lari sana sini.. takleh nak amik gambar.

afi yang mula nak bergaya ala-ala model kanak-kanak gitu

afi lebey berminat pada air pancut itu.. nasib laa ibu si photographer

ok.. salam.

Tuesday, May 12, 2009

weekend stories

salam all,

last weekend we spent most of the time @ sg.ramal. ada tahlil untuk my fil yang ke 40 hari. actually tarikh tu dah exceeded than 40days, tapi kena tunggu weekend jugak la kan nak prepare all and invite all the saudara mara to come. thanks for those yang sudi dtg and recite the yassin for arwah. here it goes, a few stories during the weekend.

story 1 - saturday, me and afi @ damansara. kemas umah and kain baju dulu, then baru boleh cuti2 malaysia @ sg.ramal. once everything done, me and afi drive all the way to sg.ramal. taksinggah mana2... dah lewat sgt. org tgh berkampung gotong-royong, takkan la we all nak dtg lmbt kan. tak manis la kan.. ayah afi dah balik awal, almaklum lah my m.i.l tu anak dua org je, so me relakan lah si suami balik tlg2 mak dia and me myself uruskan umahtangga sendiri dulu. tak menyusahkan orang kan.. lepas kemas2, sedara mara pun dah mula dtg tlg menolong, me, myKinG and afi lepak kat depan umah, suddenly my m.i.l come...

mil (talking to me): jom la kita pi tgk kasut
me: hah? what kasut? wooopsss kasut apa?
mil: kasut yg juual murah kat balakong tu
me: errmm.. alamak aii.. takyah la mak.. nak kenduri kendara ni, takkan nak pergi membeli belah pulak
mil: jom le, esok last dah.. nnt takdo dah kasut
me (still nak mengelak): takyah la mak, takdo duit laa
mil: takpo, mak belanjo..
me (adoiii aiii-bukan la betul2 takde duit, maleh la nak pi omakkk oiiii)
mil (talking to myKinG): abang pi la mandi. moh kita pi
myKinG: takyah la mak, kita nak kenduri ni kan
mil: alaaa, poei kojap yo.. kenduri malam...

what say you?

then we pegi jugak la. and of course mil ikut sbb me and myKinG taktau jln and kami mmg nak kuar pun sbnrnye ptg tu, nak belikan susu afi. hahh.. what do you expect bila dah sampai kat warehouse sale? diam? beli apa yg patut? huhh? most of it ialah brg2 viss and pierre balmain. if you wanna see viss and pierre balmain product, you can go to alamanda, putrajaya. product2 yg berkualiti jugak even @ the warehouse sale tu murah, tapi mmg sgt puashati.

see what i've bought
pierre balmain cost only @ 20hengget je
actually mmg dah lama nak kena beli kasut tutup depan ni. during assembly on monday, teachers (yang pompuan la ni) are required to wear proper shoes. so, skrg baru dpt beli, sbb? sbb dah byk kedai jln cari kasut, ada yang berkenan tapi takde size, and kebanyakannya mmg takde size la probs nya. yg ni nasib ada saiz, actually this is the very last stock yg ada.

again? yeah me love this kind of shoes. cost @ 15hengget sahaja. puas hati mak ni nyahhhh

how was it? ok? yeahhh sgttt... and last but not least
viss cost @ 5hengget only and guess what? mil belanja 2pasang
this cost only 5hengget sahaja. and nenek afi belanja me this for 2pairs. satu kaler dark purlpe. not really bad hah?! thanks mak.

story 2 - mother's day. morning as usual.. today mil takniaga nasik lemak sbb semlm kan dah kenduri. kami breakfast roti canai, and apa yg ada je la.. takde hal la tu. and me, have a treat from myKinG. what's that? mmg sesuai dgn gift dia for the mother's day ni.. he gave me full body massage!!! what a very nice treatment. but bukan dia yg massage me la.. we call sorg makcik indon ni dtg umah my mil. wah.. 2 and a half hour plus minus la my body massage. gila best. thanks dear!
ptg we all (me, myKinG and afi) pi jln2 kat alamanda.. saje2 je jenjln. bought big apple donuts and sate samuri for a small treat untuk mommies...

thats all for today. perut dah berkeroncong.. food @ the canteen keep calling me! goota go. see ya!

salam.

Friday, May 8, 2009

mother's day contest by twinshappiness

salam all,

here it goes...

May is the Special month to everyone, this is special month for me too. My last giveaway was in Nov, I am happy to tell you this month one Winner get the chance to get away with this cute QQ backpack. I am sorry to say that this contest is only open to blogger with address in Malaysia as I cannot afford to ship outside country.

The QQ backpack, it has several compartments. Included are a large zippered compartment, outside compartment with overlap closure. This backpack can be worn over 1 arm/shoulder comfortably.

Measurements: 7″x9″x2″. Shoulder strap expand to 42″

Easy as one to three to take part in this contest, all you need to do is post this contest and link to this post AND link to Twins Happiness (the home page). Remember to comment in this post with your link of the contest.


mother's day contest by twinshappiness
sape2 lagi yang nak menang backpack yang comey ni, sila klik SINI!!! selamat mencuba nasib untuk benang [bak kata afi laa...]

wanna win.. wanna win... yippieee!!!

salam.

happy mother's day

salam all,

as ya'all know that this sunday is the mother's day. for me personally, this is my 3rd year celebrate the mother's day... biasa tak celebrate apa pun, myKinG not interested at all actually. dia kata western style. dia kata "everyday also can be mother's day because everyday also we [refers to afi and myKinG] pamper you, we be with you no matter ups or downs, we comfort you, we make you smile, we make you laugh, we always be there for you, we eat together... every single thing that we do, we do it with the greastest love of all just for you" haaa.. what so touching!

yeahhh.. mother's day.. everyday also mother's day... i am so proud to be a mother to afi. and a dotter to my mom and mom-in-law. wish both of ytou a very happy mother's day. love both of you so muchh!!!

and in this very great mother's day to come, me... paksa afi dedicate this song to me. i dont really care whatever it is, whatever it takes.. afi pin mmg takpaham apa2.. tapi ibu paksa jugak, kononnya afi dedicate this song untuk ibu... boley ke mcm tu? kira ok la.. ibu suka kalo afi dapat nyanyi lagu ni. sweet gilest. afi dah boleh nyanyi lagu sampai syurga, nnt ibu ajar afi nyanyi lagu ni lak ye.. muuaahhh! sayang afi....

to all mothers out there, here goes the song for ya'! happy mother's day!

Who should I give my love to?
My respect and my honor to?
Who should I pay good mind to?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hold you
And clean you and clothes you
Who used to feed you?
And always be with you
When you were sick
Stay up all night
Holding you tight
That's right no other
My mother

Who should I take good care of?
Giving all my love
Who should I think most of?
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hear you
Before you could talk
Who used to hold you?
Before you could walk
And when you fell who picked you up
Clean your cut
No one but your mother
My mother

Who should I say why close to?
Listen most to
Never say no to
After Allah
And Rasulullah

Comes your mother
Who next? Your mother
Who next? Your mother
And then your father
Cause who used to hug you
And buy you new clothes
Comb your hair
And blow your nose
And when you cry
Who wiped your tears?
Knows your fears
Who really cares?
My mother

Say Alhamdulillah
Thank you Allah
Thank you Allah
For my mother.


best kan? i got the mp3, sape2 nak leh gtahu, then i'll send to you. nice song. even we can dedicate to our mom instead of our kids dedicate it to us. sedey jugak bila dgr sbnrnye... setiap rangkap amat bermakna.. teringat kita jaga anak kita, and in the same time teringat mak kita jaga kita masa kita kecik dulu. alhamdulillah, thanks Allah for my mother!

salam.

Thursday, May 7, 2009

afi - living legend

salam all...

saje paste this pic here... afi the legend!

afi the legend

living legend-kingpin!!! :)

salam.

back-dated entry - ho ho holiday

salam all...
[enjoy your reading. as usual, rollover your cursor on the picture to read the text. thanks for visiting]

labour daya a.k.a workers day was on 1 mei. its a public holiday. yeahhh... the plan was made and we will have a long journey and lots of places to visit. myMuM, myAnGah, Dan|sH, myAlonG, myKakLonG, han| soFFea, myKinG, me and myPrincE...

day 1 - from damansara all the way to senawang... woopss singgah sebentar di sg.ramal luar, myMuM visited myMuM in-law after myDad in-law passed away. kami makan kepci. kebetulan masa sampai tu, they all the makan kepci, so we all sampai on time, acu afi have to go and buy more kepci for us. ok laa.. thanks acu. sampai senawang about 6o'clock, my uncle's home sweet home. mak nak jumpa adik badik.. ok la tuh.. takde jenjln sgt pun masa kat senawang.

day 2 - from senawang all the way to batu pahat. my kezen's wedd. have to attend sbb dlm family ni dia la yg paling last kawen. anak bongsu la katakan.. ok that's it. lepak @ batu pahat almost 4hours. then drive all way back. not to damansara but to melaka. thats our plan.. and my family wanna join us.. ok la.. takde hal punye.
check in @ 3 o'clock. rehat jap then pi bawak kanak2 pi swimming.

hani, afi and abg danis @ swimming pool seri malaysia, air keroh, melaka

mlm pi night zoo... ok, not bad.. semua org terhibur dgn keletah afi.. mcm2 afi buat... hahahaaa...

afi, hani, danis and beloved wan @ night zoo melaka

naik tram, taklarat nak jalan.. cian kat wan

aktiviti yg lain sama mcm maya pi bercuti di cherating... swimming, pagi ptg.. and makan2.. makanan @ seri malaysia also not bad. sgt2 puas hati. me, tak amik gmbr byk sgt... sibuk layan afi je. ahakkss! but sad sgt sbb maklang afi takjoin. maklang went to langkawi, students trip. maklang pi dgn paklang, kira honeymoon sekali la tu. grats!

back to the story... i think these pictures can tell well...

afi tertenggelam dlm kolam.. terkejut agaknya, terus nangih

ala alaaa cover untuk majalan mangga.. ok tak?

afi nak kuar pool, tgk ibu meluru ke arah tempat air pancut untuk bilas badan ibu.. dia nak ikut ibu la tu

ibu... afi nak bukak pender la.. nak ikut ibu ni.. nak mandi air pancut

alamak... afi betul2 nak bukak pender ni..

huiisshhh... anak ibu. ayah snapped censored pic ni.. yg ni takleh masuk majalah mangga ni

ibu... afi dtg kat ibu ni nak madi shama2

haruuuu... ayah bior je afi. ahhahaha.. daddy dgn mommy gelak tak ingat. daddy kata afi leh jadi paklawak. hahahah.. sbb afi mmg lawak. mcm ibu.

day 3 - pagi2 dah check out, after the breakfast we all terus blah balik kl. nak elakkan jlm jem di ptg hari... tapi sebelum tu, it's shopping time!!! ayah ngah, ayah, afi, abg danis dgn pak awi sempat pegi taman buaya. ibu, daddy, mommy, hani dgn wan lepak kat mekdi. taklarat dah nak masuk tgk binatang...

masa shopping, sempat lagi bergambar dgn kete lembu.. afi kata mmmmboookkk

abg danish @ taman buaya

so, thats all [summarize] for our holiday.

salam.

Wednesday, May 6, 2009

i miss hanafi old days...

salam all... as i wrote at the previous post, hanafi is growing up. and what can i say today, hanafi 100% free diapers accept for his time to sleep and if we are in a long journey ride. even, hanafi getting comfortable with his potty. alhamdulillah. taksusah sgt nak biasakan dia. with the help of his teachers in taska, afi able to be independent enough and it seem like afi byk berdikari dan mudah sgt untuk diminta menolong. thanks also to lovely teachers at taska. cuma, for the time being, me myself nak biasakan afi minum susu dlm cawan.. afi ok je takpakai bottle, tapi bila takpakai bottle, afi akan cepat2 abihkan susu. so, bila susu abih, dia mintak dan mintak lagi.. wooopss... ter censored lak afi is growing up... afi dah mula nak buat mcm2.. and semua benda afi nak buat sendiri. makan sendiri, minum sendiri... and even bila kat toilet, afi taknak ibu temankan afi yak, afi akan suh ibu tunggu kat luar. wahh.. afi mcm dah bujang pulak. and alhamdulillah, ibu and ayah treat afi takde la manja sgt, mana yg takbetul tu tetap takbetul. afi akan kena marah kaw2 dgn ayah kalo afi buat something yg mmg ayah and ibu takberkenan. and ibu, will not backup afi for any reason pun. afi must learn the do's and the dont's while he's growing. mak lang masukkan afi dlm kotak mainan afi afi is growing up... afi dah pandai melawan.. kata org... anak jantan la katakan. and nasib dia melawan sbb kita boleh lawan balik ckp dia, kalo dia menangih, lagi haruuu.. silap aribulan, org pun menyampah. cara afi main pun agak kasar. and sometimes ibu pun cannot do anything. afi suka main otromen, as usual semua budak lelaki baya afi akan suka mende2 ni.. ben10.. superman, batman.. tapi afi mmg dgn aksi lasak nye. and ibu, bila dia jadi otromen, he ask ibu to jadi rasaksa. alangkah bertuahnya anak ibu. hehehe... main dgn afi, kalo takkena cubit, mmg taksah.. and bila kalah, afi buat2 nangih. tapi bila kita kata afi menang.. dia bersorak melompat2.. yey yey afi benang... benang pun benang la... asal ibu faham kan.. afi with his cycle yg dibeli arwah atok afi is growing up... afi dah menunjukkan ciri-ciri big boy. and frankly speaking, i miss afi old days. masa afi baby... masa afi umo setahun.. yeahh.. miss all those thing. 1st time afi tumbuh gigi was masa afi umo 9bulan. afi start jalan masa afi 10bulan. cepatakan.. and afi mula berckp berinteraksi masa afi umor tak lebih dari setahun setengah. mmg sgt cepat. memula anta afi kat taska, cikgu2 afi kata mmg senang jaga afi sbb cikgu faham apa afi ckp and afi pun fhm apa cikgu ckp. afi start g taska masa umur afi setahun 3bulan.. afi solat lepas ibu solat ye... afi is growing up... one day afi akan membesar. ibu will still miss afi from the first day afi lahir. even from the 1st week ibu tau afi ada dlm tummy ibu. ibu feel like crying. kalo ada rezeki kita, bila2 afi ada adik.. ibu harap afi akan jadik abg yang terbaik untuk adik2 afi.. afi dah start tgk cerita2 aksi... afi sgt berminat dgn kereta, even afi can watch 'top gear' to sampai abih. afi also watch initial d. ibu takberapa berkenan kalo afi tgk digimon ke apa ke.. and ibu rasa afi pun takberminat sgt. afi nak mashuk lam bakol ye ibu ye ye... afi is growing up... and in the same time ibu and ayah getting older. yeayyy.. not that older. we still can maintain. cewaahhh.. afi, ibu really miss afi old days! ibu and ayah love u a lot. jadik lah anak yang berguna ye..
afi tgh reper jip

at swimming pool

afi yang kepenatan menyepahkan toys





ini nota ibu dikala ibu rindu akan afi, rindu akan masa2 lalu ibu membesarkan afi. ibu spent most of 1year 100% with afi. ibu takpernah tinggalkan afi dari mula afi lahir sehingga first day ibu dapat keje. ibu sedey sgt masa tu. ye la.. setahun kita duduk umah sama2. tgk tv sama2, blaja abc, 123 alif ba ta sama2.. semua kita buat sama2.. afi, moga jadik anak yang baik ye, yg soleh dan hormat semua org.. ibu sayang sgt kat afi.. salam.