Wednesday, April 29, 2009

toilet training

salam all,

last night me, myKinG and afi went to manjaku... nak cari potty untuk afi. lately ni (within this 2weeks) afi dah takmo pakai diapers and he manage to tell when he wanna pee, when he wanna yak hehehhe... afi, ibu and ayah so proud of you boy! as early as two and a half year, afi dah takyah nak pakai diapers. even, sleeping time pun afi taknak pakai diapers, but ibu dgn ayah pakaikan jugak lepas afi dah lena.

me so panic bila afi taknak pakai diaper masa me and afi nak balik ke umah nenek di sg.ramal. afi berkeras taknak pakai diaper, me takleh nak paksa. lagipun me feel like, this is time for afi to grow up so me can make sure afi dah get ready to setel down with his toilet training. mmg panic gile sbb kami on the way back to sg.ramal tu mmg peak hour. jln jem apa semua. but and guess what? alhamdulillah, afi manage to tell. and me, terpaksa cari petrol pump untuk memenuhi keperluan afi. and alhamdulillah jugak, 2petrol pumps yang me singgah is very the clean tahap max. and bila me suh afi tahan dulu, afi boleh tahan. ibu so proud of you.

and alhamdulillah, ibu harap afi maintain. nnt ibu hadiahkan pender(spender) ben ten untuk afi ye as your request last week.

ok.. thats all cite afi kali ni.. salam.

3 comments:

aFkaR'z said...

gud job afi!!

afi said...

tengkiu auntie amy...

Jasfyra said...

afi dah besar ibu..xmo pakai diapers dah :)