Friday, April 24, 2009

i tag myself

salam all

i've read ain's blog. she's been tagged by her friend and i wonder to do the tag also. ahaakkkss! as usual, i will tag myself if no one going to tag me. actually, i've got such lot thing to be done. but not in the mood to do so. just finish my exam paperS, lesson plan, a few thing regarding to academic week next week... and a lot lah!
so, let's begin!!!

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
keperluan dan kehendak... keperluan sgt penting, kehendak... errmm penting jugak bila dah nak sgt2!

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
benda? errmmm latest this morning..
afi: ibu.. afi nak nasyik yemak ((nasik lemak)
me: ok.. afi nak kueh tak?
afi: nak nak..
me: afi nak kueh apa?
afi: afi nak kueh yg mcm ni (sambil tgn melambai2 and i didnt get what he is talking about)
me: ok.. whatever!
afi: whatever la ibu tuuu!!!
me: nak ikut ibu tak?
afi: taknak
me: ok.. nasik lemak dgn kueh ye...

(me pegi beli nasik lemak and parked really in front of the nasik lemak stall. mmg sgt menyusahkan orang lain yang nak membeli. hhehehe.. takpe, asal anakku didepan mata, sebab dia takmo ikut turun kereta)

me: ok.. nasik lemak and kueh afi
afi: afi taknak kueh, nak nasyik yemak jeeee..
me: isk... tadi kata nak kueh. ibu beli apam untuk afi. sedap.. lembut..
afi: afi taknak kueh ya(la)...
me: tapi ibu dah beli.. bazir la afi takmo makan..
afi: afi bagi aisyah ye ye ye? ye ibu ye? (aisyah is kawan taska afi.. mmg afi suka kawan dgn aisyah. aisyah pun suka kawan dgn afi. aisyah tua 7bulan dari afi)

so the answer is nasik lemak and kueh...

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
kat rumah.. mmg sgt meriah. terasa suasana kerja kawen... sanak saudara semua saling bantu membantu. meriah sesangat!

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
yang paling lama? errmmm... kisah lama.. since form 4 and end at the day i get engaged to myKinG.

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
yup...

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
al-safa

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
shiver me letters: a pirate ABC; barneys number friends; can you see what i see?:100 fun finds. all from scholastic book clubs

8. Apakah nama penuh kamu??
why you want to know?

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
mak

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
ryan giggs

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
myKinG, amoiyy, hani, kell, kak shima...

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
not really, the washing machine helped me a lot!

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
europe

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
i tagged myself.. so, do i need to tell u 5 things about me? no need laa...

15. 8 perkara yang amat saya gilai??
digital cameras, latest hp, gadget mags, computers and laptop, myKinG, myAfi...

16. Pelukan atau ciuman??
both!

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
yeahh!! ye ke? ek elehh!! aparaaa!! hahh?!! biar betik!! ye la tu! poyo la lu!! lagi satu tambah... mau apa lo!!

18. 8 buah buku yang paling baru di baca??
all the latest technology book.. need to list out here meh? no need laa..

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
ayam den lopeh, apo kono eh jang, take me to your heart... taklarat nak list sampai 8.. bila ada masa, saya tambah ye..

that's all for wasting my time.. see ya!
salam

No comments: