Tuesday, February 3, 2009

hanafi taska fever

salam all,

hanafi taska fever... hanafi makin berminat untuk pergi ke taska.. pukul 6.30pagi kejutkan dia.. he open his eyes and ask..
afi:ibu, bek koyah afi mane?
me:ada, nanti ibu ambik. afi basuh muka dulu..
afi:ibu work, ayah work.. afi gi taska ye... ye.. ye... (biasanye dia punye ye tu mmg 3kali)
me: ok, afi gi taska.. ibu hantar"..
sampai je @ taska...
afi:bye ibu.... ayakummm (assalamualaikum)... jumpa agiiii (jumpa lagi)
me:wsalam... ptg nanti ibu ambik afi ye. jgn nakal2 ye, jgn gigit raziq ye.
afi:ye.. ye.. ye..

itu lah afi sejak mula tahun baru 2009 ni. mmg pandai berckp. buleh dibawa berbual. alhamdulillah.



cuti cny for one week...
1st day of holiday @ permin jaya, kuala terengganu.
afi: ibu, afi nak gi taska..
me: taska tutup la sayang... takde orang
afi: taska ada lampu... (biasanya kalo dia kata ada lampu means tempat tu available to go - dia selalu ajak pi 7E, klcc.. ckp je tutup.. dia kata ada lampu)
me: taska takde lampu... tutup...
afi: taska ada lampu... (sambil merengek2 nak pi taska)

aduhhh pening jugak kepala bila asik nak pi taska je.. and till now afi asik nak pi taska je.. seronok berkawan kot.

ok.. chow. nak balik dah.

2 comments:

Cik Zura said...

uihkzz... afi dah gigit oang ke sekrang.. betul2 dia pandai gunakan fizikal gigi dier.. mesti sakit woooo!!!!

SAPIAH HUSSIEN said...

Salam. Saya suka baca cerita ttg anak-anak di taska. I follow, ok. :)