Thursday, January 8, 2009

my 1st tag in this blog

salam all,

my 1st tag in this blog. actually maya dah byk kali tag me. tapi yg tu mcm dah lama sgt... insyaAllah will do it later [kalo keadaan mengizinkan lah ek maya]. tapi untuk tak menghampakan ko, aku buat la tag ko ni.. hehehhee...

memandangkan otak dah tepu dgn documents for personal ref, dgn notes and a lot of work, i rest my mind with this kind of stuff. thanks to maya sbb release me from the thinking of works!

dont know what is the title of the tag, i just do it. for all, enjoy your reading yeah!

Nama ‘Timang-timangan’ anda oleh yang tersayang?
myKinG: sayang + baby
hanafi: ibu + mama [ikut kepala dia je nak panggil apa]
parents + family: adik [i'm the youngest]
in-laws: ana
bestest friends: cik na
best friend: ana, hana
[dah ter'over' lak.. nickname pun masuk sekali. heh heh heh]

Anda seorang yang…
saya seorg yang berbintang Leo, simple yet particular, i act what i preach, i am very flexible, active, tackative, manja, cool, cepat risau.

Describe apa membuatkan dia terlalu istimewa dimata anda…
dia? myKinG la ek? Ermmm... Istimewanye dia... itu rahsia saya. Tapi dia mmg istimewa, sempurnakan hidup saya. saya sgt bahagia. Alhamdulillah kerana ada dia.

Makanan & Minuman favourite anda
takde yg feveret. takde yg specific. suka makan yg pedas2 jek..

Favourite Color
biru

Favourite song
untuk ditujukan kat diri sendiri ke? or yg suka didgr ke? lagu ni... suka dgr, suka lirik dia...



1. sempurna by andr and the backbone
2. amazed by lonestar

Siapa yg selalu membuatkan anda tergelak
sesiapa yg buat lawak la...

Sikap yg membuatkan anda stress
org moody taktentu pasal

3 benda yg mesti ada dlm bag anda
1. wallet
2. handphone
3. kunci rumah & kunci opis, camera & cable... [heh heh hehhh]

Kali terakhir anda beriya-iya menangis. Kenapa?
hari rabu lepas... lepas marahkan afi, ana nangis yg teramat sgt... nangis sama2 dgn dia... sedey gila, takpenah marahan dia sampai macam tu... kenapa marah dia? nnt cerita.

Perkara yg paling lucu atau memalukan dlm hidup anda
paling lucu: setiap kali g jenjln dgn lynn, bila jumpa org atau mende2 pelik yg mmg melucukan, kitorg akan ketawa sampai nangih2... ntah la.. mmg mcm tu kalo ada mende lawak berlaku diantara kitorg... mmg gelak takhengat dunia.

memalukan: pi main bowling kat ioi mall, nak turun esculator, terperasan selipar ana sebelah lain, sebelah lain. hahahahaa... bungukkk!!!

Tag rakan anda
azura
jasfyra
lynn

happy "hanafi" meal

salam all,

cerita pasal happy meal, hanafi one of the kids all around the world yg 'addicted' to the happy meal. but the truth is, ibu yg suka belikan untuk afi, sbb saje nak collect toys untuk afi.



so, ini lah dia fesyen afi bila dia dapat happy meal box tu. everytime beli happy meal, he will ask ibu or ayah to clearkan box tu and dia mula pakai kat kepala.. mcm topeng la konon... sometimes look like mcm pakai helmet ada gak.. hahaha.. anak ibu ni!!! makan nye tak seberapa pun, ibu dgn ayah yang gemuk camni.

or, buleh la afi jadik duta mcD untuk happy meal... hehehehhee...

ok, that's all. take care.
salam.

my FIL @ ijn

salam all,

since december, my fil warded for his heart attack. 1st, he was @ serdang hospital. condition quite critical. emergency - icu - ccu and after more than 10 days baru move to ward biasa. doc ckp my fil sgt2 kuat.. yes, he is. semangat dia mmg kuat.

then, after a few days balik rumah, he still taksihat... maybe takselesa.. pernafasan pun tersekat2, takleh tido.. mmg kesian sgt. then he was admitted @ ijn, kl. dalam 10days jugak... then, after have a few "alterations", alhamdulillah, dia nampak sihat. but, 2malam je kat rumah, my fil still semput, nafas pun tersekat. hantar balik ijn.


he is about 64years old. takpenah ada sakit apa2. very active person yet sporting fil. hope he will recover soon. really miss him to be @ home. friends, please pray for him...

salam.