Sunday, November 15, 2009

sticky :: MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest

salam,

here we go for the online contest AGAIN. still mencuba nasib untuk afi!

ok, ni antara rules nya:
Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.

-Get a photo of your baby in NATURE :: DONE
-Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest :: DONE
-Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth :: DONE
-Write about the NATURE in the picture :: yang ni kurang faham, kalo buleh host tlg explain.
-Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities. :: DONE
-Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry. :: DONE
-Leave a comment here with link to your blog post :: DONE



NAME: KAMARUL HANAFI BIN KAMARUL ARIFFIN
BIRTHDATE: 28 OCT 2006

ok, here the story:
12July2009, 17.52pm. we went to Forest Research Institute Malaysia (FRIM). kenapa lewat? sbb last minutes planning. tetiba nak bawak afi jenjln tgk pokok, tgk hutan, tgk air terjun.. lepas byr tiket, afi terus excited tgk pokok2 tepi jln. tanye tu pokok apa, ni pokok apa..
then ayah afi parking kete, afi mmg taksabar nak kuar. afi bebas. bebas menerokai hutan hijau. mmg chantek sgt dlm FRIM. permandangan yang susah kita nak tgk bila berada di KL. afi seronok, pi tgk ikan arapaima, afi excited. word of the day is excited.
afi explore most of the places kat FRIM tu, bukan berjln tapi berlari2.. ibu and ayah biarkan aje. afi jatuh pun takpe, anak jantan la katakan.. seronok sgt.. bila ajak balik, afi kata belum lagi. belum nak balik. tapi dah janji dgn afi nnt kita dtg lagi.. yeehaaa..

my opinion of the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities..
pada pendapat saya, membawa anak-anak sesekali untuk aktiviti luar adalah sesuatu yg sihat. mereka akan terdedah dgn alam yang sebenarnya ada pelbagai jenis flora dan fauna. tidaklah hanya mereka tahu tentang KLCC, KL TOWER dan bangunan-bangunan tinggi yang lain. selain itu, anak-anak jugak dapat meghirup udara yang segar. sekian.

so, i get this info contest from MomBloggersPlanet, dan sekaligus MomBloggersPlanet ialah tuan rumah and host of the contest ini. kepada sesiapa yang berminat untuk join this contest, boleh ke web ni MomBloggersPlanet.
besides, there's a great prizes waiting for you sponsored by: PhotoBookMalaysia and AliceWonders. thanks to all!

and all the best kepada sesiapa yang mencuba!

Saturday, October 31, 2009

Sticky :: Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel

salam.. hari ni sempat jenguk blog babyibu kejap and ada satu contest anjuran smileykidz photography. thanks to smileykidz sbb anjurkan contest ni. actually i just want afi to take part in this contest sempena dengan birthday afi hari ni. kalo murah rezeki afi, dpt la afi hadiah tu as a bday present. kalo takde rezeki takpe..

dan kawan2 bloggers yang lain, kalo berminat untuk take part silalah ke smileykidz photography, and pastikan senyuman anak2 anda yg ceria dpt dilihat oleh semua. selain dari tu, dpt mengeratkan silaturrahim antara kita.

syarat2 penyertaan adalah seperti di bawah:-
So apa tunggu lagi???

Sertai online contest ini sekarang. :)

**Online contest ini di buka dari tarikh:
*15th Oktober 2009 - 31 Oktober 2009 jam 11.59mlm.
*Terbuka kepada si comel berusia 1day - 4 thn sahaja.

**Cara2 penyertaan?
*Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda
*Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
*Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda
*Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai.
*Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya.
*Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ .
AMARAN: no link back will be disqualified
*Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini.

**Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
**Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
*Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
*Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
*Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
*Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!

**Entry anda HANYA akan di adili oleh SMILEYKIDZ.
**Keputusan peraduan ini adalah MUKTAMAD.
**Penyertaan dibuka dari 15th Oct 09-31th Oct 2009, jam 11.59pm.
**SMILEYKIDZ akan memula sesi penilaian pada bila2 masa.
**SMILEYKIDZ akan meninggalkan komen di dalam entri anda setelah diadili.
**Sebarang pertukaran gambar selepas di adili tidak akan di ambil kira

Jadi dah baca syarat2 penyertaan? ok.. as for me...
Jadi Follower SMILEYKIDZ dan Add SMILEYKIDZ di dalam bloglist anda : DONE
Letak banner contest ini di sidebar blog anda dengan link ke entri ini : DONE
Buat entri mengenai Online Contest ~ Senyuman Ceria Si Comel ini di dalam blog anda : DONE
Kemudian, upload gambar si comel di dalam entry tersebut dengan senyuman yang paling ceria/happy/sweet. TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di nilai : DONE
Jangan lupa nyatakan nama si comel dan umurnya : DONE
Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke SMILEYKIDZ : DONE
Bila anda dah puas hati dengan entry tu, TINGGALKAN komen dan LINK entry tersebut di dalam ruang komen entry online contest ini : DONE

**Tetapi sebelum itu..sila baca syarat2 penyertaan di bawah:
**Syarat-syarat Penyertaan dan disclaimer:
*Terbuka kepada semua mommies/daddies yang mempunyai anak berusia 1hari - 4 tahun.
*Anda boleh upload seberapa banyak gambar senyuman si comel TETAPI hanya SATU (1) gambar terbaik akan di adili.
*Dalam gambar2 tersebut, mestilah gambar INDIVIDUAL. Kalau ada 2 orang dalam gambar itu, secara automatik gambar itu tidak akan di adili.
*Kalau anda ada lebih dari seorang si comel, boleh upload gambar mereka tetapi MESTILAH gambar INDIVIDU tau!!

ok.. ni serba sedikit gambar-gambar afi untuk contest ni.. afi, semoga berjaya!!!

Nama: Kamarul Hanafi Bin Kamarul Ariffin
Umur: 3tahun







kepada judges: sila lah pilih 1 gambar yg terbaik di mata anda. terima kasih kerana anjurkan contest ni..

salam.

Wednesday, October 28, 2009

selamat hari lahir sayang

Alhamdulillah, hari ni afi dah berumur 3 tahun. Anak kebanggan ibu dan ayah. 3tahun yang lepas, tepat jam 3.01 ptg, 5 syawal 1427hijrah, Kamarul hanafi telah selamat dilahirkan di damansara damai medical centre. Walaupun dalam keadaan yang sedikit huru hara diketika itu, namun tangisan bayi comel ibu memecah kesunyian dan kemurungan kakitangan di hospital itu. Alhamdulillah, selama 9bulan ibu mengandungkan afi, tiada kekusutan dan kerumitan yang melanda, cuma ada satu hari tu, ayah diajak oleh kawan2 untuk bermain bola dalam satu perlawanan bolasepak. Ayah berat hati untuk pergi, tapi ibu tiada halangan. Anak ibu dalam kandungan adalah yang sgt terbaik yang tidak pernah memualkan ibu, yang sentiasa terima apa jua yg ibu makan, apa jua yg ibu minum. Semasa ketiadaan ayah, ibu mengemas rumah. Ayah sudah berpesan jgn buat apa2 kerja semasa ketiadaan ayah, tapi ibu tak biasa duduk berpeluk tubuh tanpa berbuat apa2. Ibu mengangkat satu bakul besar penuh dgn assignments students ayah untuk ibu simpan di suatu sudut, teknik mengangkat ibu yang salah telah mengakibatkan ibu mengalami pendarahan sejam kemudian akibat daripada ‘kerajinan’ ibu tadi. Alhamdulillah, keadaan afi masih baik dan doctor menasihati ibu supaya sentiasa berehat.



Beban kerja pada masa itu juga kurang. Alhamdulillah ibu punyai majikan yg amat memahami keadaan dan situasi ibu. Ibu boleh dtg dan balik kerja mengikut keselesaan ibu asalkan tugas yg diberi dpt diselesaikan mengikut masa yang ditetapkan. Sepanjang mengandungkan afi, ayah menjaga kita dengan baik sekali. Ibu berterima kasih sgt2 kepada ayah kerana tidak pernah marah untuk bangun pada jam 3 atau 4 pagi jika ibu tidak dpt lelapkan mata. Kasih ayah terhadap kita tidak dpt ibu persoalkan, segalanya amat sempurna di mata ibu.
Afi, 3tahun yang lepas selepas ibu bertarung nyawa melahirkan afi, ayah bersyukur dgn kelahiran afi, tiada apa lagi yang kami pinta dariNya, segala doa, segala permintaan hanyalah untuk afi. Ibu menyambut kelahiran afi dengan penuh tangis gembira, ayah menyambut kelahiran dengan bangga di dada. Jgn lah afi calarkan kegembiraan kita.



Afi, 3tahun yang lepas, selepas lebih 5jam ibu melahirkan afi, ibu langsung tidak menatap wajah afi. Kenapa? Ibu tiada jawapan untuk soalan itu. Arwah atok, nenek, wan setia menanti ibu. Arwah atok sgt bangga dgn kelahiran cucu sulung dlm keluarga, ibu nmpk riak2 wajah arwah atok, atok sgt2 bersyukur dgn kelahiran afi. Dan percaya lah sayang, walaupun atok dah takde bersama kita, atok masih sygkan kita, syangkan afi. Nenek dan wan tidak habis bercerita pasal wajah afi, susuk tubuh afi, rambut afi. Bak kata ayah, rambut afi mcm goku dlm siri dragon ball. Ye la.. sepanjang mengandungkan afi, ibu tidak pernah ketinggalan menonton siri itu di astro.



Sehinggalah hampir jam 9malam, daddy, mommy and hani yang baru berusia 3bulan itu dtg visit kita di hospital. Daddy bertanya pada ibu “putih anak adik, macam cina” ibu bertanya dlm hati “yeke?” daddy menyambung “dah tgk ke belum sbrnye” ibu kata belum. Wan dah suruh ibu pegi tgk afi, tapi mungkin kepenatan yg amat sgt menghalang ibu berjln ke nursery afi walaupun pada hari itu, hospital itu kita yang punye. Dengan perlahan ibu turun dari katil dibantu daddy dan wan. Ibu ke nursery untuk tgk afi. Huhh.. anak ibu. Ibu so speechless, ayah, arwah atok dan ayah cu takhenti2 mengagah afi. Masa tu, bertemankan nokia daun itu la ibu ambik gmbr afi untuk disimpan didalam phone ibu. Dan juga bertalu2 ucapan tahniah dari keluarga dan sahabat handai.



Apalagi yang boleh ibu coretkan? Sepanjang mebesarkan afi, wan sentiasa kata yang afi adalah cucu yang paling menggeramkan. Wan kata afi bijak respons pada bunyi, wan kata afi itu wan kata afi ini... arwah atok dgn nenek pun tak henti2 memuji afi, masa tu segalanye afi.



Sejak ibu melahirkan afi, makanya sepenuh masa ibu menjaga afi. Ibu telah berhenti kerja walaupun majikan ibu masih menawarkan gaji yang baik untuk ibu. Malangnya, kita terpaksa berpindah ke kota singa sekiranye ibu masih terus ingin bekerja. Ibu dan ayah membuat kata putus, ibu akan jaga afi. Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan.. setiap keletah dan kerenah afi dah sebati dgn mata, telinga dan jiwa ibu. Afi bersahaja mampu memukau setiap mata dan telinga. Afi sgt kelakar, obviously afi mewarisi sifat itu daripada ibu. Afi sentiasa membuat arwah atok, nenek, wan, atok dan seluruh keluarga ketawa. Mmg sifat lawak afi tiada tandingan. Afi langsung tidak merangkak, afi mula berjalan pada umur 9bulan. Mula tumbuh gigi pada umur 9bulan. Dan afi mula berckp perkataan2 yang pendek dan ringkas adalah seawal umur 1tahun 3bulan. Kami semua bangga dgn afi.



1tahun 2bulan umur afi, ibu mendapat tawaran kerja. Ibu terpaksa menghantar afi ke taska. Setiap pagi, ibu menangis sebab terpaksa tinggalkan afi di taska.. dlm masa 2bulan ibu dah ok. Afi pun ok dan cikgu2 di taska sgt2 sayang pada afi. Dan pujian yang paling menyenangkan hati ibu adalah “allamdulillah, senang nak jaga hanafi ni kak.. kita senang fhm dia, dia pun senang fhm kita” ibu menyambut pujian itu dgn penuh rasa syukur memandangkan afi dah mula pandai berckp semasa ibu mula menghantar afi ke taska.



Afi, afi makin membesar. Segala apa yg afi buat mmg sgt menceriakan ibu dan ayah. Dan kadangkala afi sgt memeningkan kepala. Walaupun afi satu2nya kesayangan dan kebanggaan ibu dan ayah dalam keluarga ni buat masa ni, afi juga tidak sunyi dari bebelan ibu dan amarah ayah, tidak sunyi dari cubitan ibu dan tengkingan ayah. Maafkan ibu dan ayah kalo afi rasa afi tidak dimanjakan, jika afi berfikir begitu ternyata afi silap. Kami manjakan afi, tapi segalanye ada batasan. Kita bukan dilahirkan dalam keluarga yang mewah, namun kita tak pernah susah. Kita juga tidak dilahirkan dalam keluarga yang susah, tapi kita bukan terlalu mewah. Yang penting kita bahagia. Bahagia dgn apa yang kita ada. Bahagia dgn apa yang Dia dah janjikan dan tetapkan untuk kita.

Afi, tetaplah menjadi rumput dibumi walaupun dirimu setinggi dan secantik bintang dilangit.

Lately ni afi dah mula pandai mintak adik. Kata afi “ibu, abg nak adik. Ibu pilih adik lelaki ye. Abg nak adik lelaki.” insyaAllah afi, kalo ada rezeki, ada la tu nnt.
Hanafi, sempena menyambut hari kelahiran afi yang ke 3tahun ni, ibu berdoa kita sekeluarga akan terus bahagia. Kita akan harungi segala susah dan senang bersama. Ibu berdoa kita dpt menjadikan hidup kita lebih baik dari hari ini. Afi, jadilah seorg anak yg soleh, jadilah seorang anak yang taat. Sesungguhnya ibu dan ayah amat menyayangimu dan sentiasa pastikan afi mendapat yang terbaik dari ibu dan ayah. Selamat hari lahir, sayang.

Tuesday, October 20, 2009

Saturday, October 17, 2009

sticky mode: si comel berbaju raya contest

salam all,

saya dengan penuh rasa berkobar2 ingin mewar2kan tentang contest ini. yang dinamakan si comel berbaju raya contest. 'terjerumus'untuk participate dalam contest ni sbb tgk contest ni comeyyyyy sgt. hehehehee... selain dari suka2, saya berharap kalo afi dpt menang contest ni. afi kalo setiap kali pakai baju melayu, dia akan ckp pakai baju raya. afi memula takmo pakai samping, sbb dia kata "macam orang pompuannnn je ibu"(dia ingat skirt la kot kan). gambar diambil pada pagi raya lepas afi and ayah balik dari solat hari raya. byk pose afi, tapi ini gambar yg saya pilih untuk contest ni. harap dapat memenangi hati juri.



nama: kamarul hanafi bin kamarul ariffin; umur: 2tahun 11bulan 1minggu.

terima kasih kepada BabyIbu kerana menganjurkan contest ini. taklupa juga kepada para penganjur yang terdiri drpd Gin & Jacqie, Sherry, eoe Online, leanalittleshop, TH, Mia and Niko


sekali lagi thanks!
salam.

Tuesday, October 6, 2009

iklan jap: sura hujung dungun homestay

salam all,

here, i want to advertise my bro house for homestay. anyone interested, just call him. his advertisement also can be found in MudahDotMy.

here, i attach a few pics of the house. can call him anytime.
permandangan dari luar
masterbed room
second bedroom

Monthly rent: -
Bedrooms: 4
Size: 2700 sq.ft.
Furnished: Fully furnished

Mencari penginapan di sekitar Bandar Dungun???

Kami menawarkan package rumah banglo kelengkapan penuh
a) 4 bilik tidur berhawa dingin, 3 bilik air berserta water heater, bantal dan
toto tambahan
b) Set ruang tamu, tv, astro
c) Dapur
- set meja makan
- peti sejuk
- microwave
- mesin basuh
- cerek elektrik
- rice cooker
d) Tempat parking kereta yang luas

Berdekatan dengan kemudahan infrastruktur dan pusat pengajian tinggi
a) Uitm Dungun
b) Politeknik Sultan Mizan
c) Sek Men Teknik Dungun
d) Sek Men Sains Dungun
e) Sek Men Imtiaz Dungun

Kadar sewa RM250.00++ bergantung kepada kapasiti penghuni
Hubungi saya di 0129402386.

Thursday, October 1, 2009

011009

salam all,

yeahh.. still in aidilfitri mode. dah lama gilest tak hapdet. secara ringkasnya, alhamdulillah, hidup berjalan lancar, tenang dan gumbira sekali. selain dpt menyambut aidilfitri, segala nikmat yang diberikan Tuhan mmg sgt2 dihargai.

afi bergaya raya

cerita raya? huhhhhh.. semua org pun nak cerita raya. takyah lahh..
cerita keje? errmmmm.. bz and bz and bz... as teacher cum editorial-in-cheif.. what do u expect? keje mmg byk. lesson plan, question papers, marking, desinging, designing, designing.. lain2 aktiviti yg berkaitan.

duduk sengeh tgk camera

cerita umah? kababomm.. kain baju sejak seminggu cuti beraya belum berlipat. sape nak tolong nasihat? heh heh hehh...
mr hubby: yang, baju adidas biru abg mana?
me: abg try cari dlm bakul baju tu..
mr hubby: makkk aiii.. yang, what is happening to u? so lazy nak lipat kain baju ke?
me: what do u expect when u see such thing? thinking that i am so rajin to do so meh?
mr hubby: but till when nak biarkan ni?
me: sampai ana ada mood nak lipat la.. for the time being.. cari dlm bakul dulu ek.
mr hubby: basuh baju kemain rajin, lipat nye kemain liat ek..
me: mesin yg basuh, bukan i.. i tekan je. kalo ada mesin lipat kain, i rajin la jugak.. rajin tekan je..
mr hubby: ye la tuh (sambil kisai2 baju cari baju sendiri) ekekekkekee..

cerita openhouses? ok la, byk invitation. friends, thanks for in invitation.
lain2 cerita? takde.. tunggu je la ek..

Tuesday, September 15, 2009

minal aidil wal fa'izin

salam all,

dah lama sgt me not updating this dear blog. life getting bz and bz and bz all days. and skrg pun takde nak cite pjg2.. just nak ucapkan
** ramadhan kareem untuk semua umat islam
** selamat berbuka dan bersahur
** semoga ibadah kita di bulan mulia ini diberkati Allah
** SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN. halalkan segala makan dan minum. ampunkan segala silap dan salah.
** selamat balik kampung, pandu cermat semua org selamat.

dan.... terima lah kad raya digital ni.. actually me sbnrnye dah tak berapa minat dgn kad2 digital ni.. but then i am too bz to borong kad raya this year.. maka terima la kad digital ini untuk semua saudara mara, sahabat taulan takkira yg dekat atau yg jauh di mata. amik la ek kad dari kami ni.



raya zaman skrg dah terlalu byk beza dari raya zaman dulu.. what say u?

Tuesday, July 14, 2009

randomness about me

salam all,
just terjumpa tag ni kat mana ntah. then i just copy paste and i wanna do it. will tag u guys jugak sbb rasanye mcm takpenah lagi ada tag ni kat blog korang. tungguuuu...

RANDOMNESS BOUT ME
A - AVAILABLE : nope!
B - BIRTHDAY : august 13th
C - CRUSHING ON : srk
D - DRINK YOU LAST HAD : orange juice given by hani
E - EASIEST PERSON TO TALK TO : myKinG
F - FAVORITE SONG : nice to listen
G - GUMMY BEARS OR GUMMY WORMS : bears
H - HOMECOUNTRY : saya anak malaysia
I - IN LOVE WITH : recently with scofield in prison break, det.caine in csi:miami
J - JUGGLE : ok lorr
K - KILLED SOMEONE : no so far ;p
L - LONGEST CAR RIDE : kl-trg
M - MILKSHAKE FLAVOR : chocolate and strawberry
N - NUMBER OF SIBLINGS : 3
O - ONE WISH : my DREAMS come true. do i need to list out my dreams? no need, right?
P - PERSON YOU CALLED LAST: myKinG [dear, mcm nak makan beger je...]
R - REASON TO SMILE : i have no reason to smile because i love to smile
S - SONG YOU LAST HEARD : we are the world by MJ and friends
T - TIME YOU WOKE UP : 5.30
U - UNDERWATER WORLD : yeah.. more than twice
V - VEGETABLE(S) : ok lorr
W - WORSE HABITS : lazy
X - X-RAYS YOU'VE HAD : procedure for medical checkup 1 year and half ago
Y – YOYOS ARE : ok.
Z - ZODIAC SIGN : leo

RANDOM QUESTIONS ABOUT YOU:
Spell your name without vowels : sffz hn
What color do you wear most? : black and white and blue
Least favorite color? : red
What are you listening to? : di alam fana cinta by fotograf @ hot.fm
Are you happy with your life right now? : alhamdulillah
What is your favorite class in school? : art and pjk
When do you start back at school/college? : after spm
Are you outgoing? : ok lorr
Favorite pair of shoes? : adidas the only one
Where do you wish you were right now? : @ home

THE CANS:
Can you dance? : yeahh.. long time ago
Can you tie a cherry stem with your mouth? : dunno, never try
Can you whistle? : yup
Write with both hands? : no
Walk with your toes curled? : hahh?!! no

THE DO'S:
Do you believe there is life on other planets? : yup
Do you believe in miracles? : depends
Do you believe in magic? : no.. i've break a few of magician's code
Love at first sight? : errmm.. let gone be bygone. ahaakks!
Do you believe in Satan? : ya
Do you believe in Santa? : i wish u a merry christmas
Do you know how to swim? : lil bit. fobia actually
Do you like roller coasters? : makes me sick
Do you think you could handle the stuff they eat on those reality shows? : no

THE HAVES:
Have you ever been on a plane? yeah
Have you ever asked someone out? : myKinG [yang, jom g makan sate :)]
Have you ever been asked out by someone? : yeahh
Have you ever been to the ocean? : yeah
Have you ever painted your nails? : no

THE WHATS:
What is the temperature outside? : normal malaysian wheather
What radio station do you listen to? : hot.fm and sinar.fm
What was the last restaurant you ate at? : BiG plate
What was the last thing you bought? : what aa? cant remember
What was the last thing on TV you watched? : final episode of prison break. uwaaa

THE WHOS:
Who was the last person you text? : myKinG [darl, malam ni nak makan apa ek?]
Who was the last person you took a picture of? : afi @ frim
Who was the last person you said I love you to? : afi tadi masa anta dia pi taska

CRYING SECTION:
Ever really cried your heart out? : yeah
Ever cried yourself to sleep? : ya
Ever cried on your friend's shoulder? : yes
Ever cried over the opposite sex? : yea
Do you cry when you get an injury? : ya
Do certain songs make you cry? : 25minutes by mltr

HAPPY SECTION:
Are you a happy person? : so far yes
What can make you happy? : myself, my environment, my family, my friends
Do you wish you were happier? : nah... i am happy enough
Can music make you happy? : sometime

LOVE SECTION:
How many times have you had your heart broken? : once
Have you ever loved someone so much that you'd die for them? : yes i do love someone so much, but i dont think that i will die for him. i have another part of world to be taking care of
What is your current hair color? : black and always black
Current piercings? : yeah
Have any tattoos? : no
Eye color? : brown

IN A BOY/GIRL:
Favorite eye color : brown
Short or long hair : short and smart
Height : average
Best clothing : just nice

HAVE YOU EVER
Been to jail : nope
Mooned someone : nope
Laughed so hard you cried : yeah
Cried in school : yeah
Thrown up in a store : nope
Done something really stupid that you still laugh at today : yea
Gone skinny dipping : nope

THIS OR THAT
Pepsi or Coke : pepsi
McDonald's or Burger King : McD
Single or Group Dates : single
Chocolate or Vanilla : choc
Strawberries or Blueberries : Strawberries
Meat or Veggies : Meat
TV or Movie : depends
Guitar or Drums? : none of them
Adidas or Nike : of course Adidas
Chinese or Mexican : none of them
Cheerios or Corn Flakes : flakes
Cake or Pie : cake
MTV or VH1 : mtv

ok, i'll tag maya, jasfyra, azura, farasila, hanim and sape2 la yg rasa nak buat. nnt i'll check your 'homework' ni tau!

Monday, July 13, 2009

weekend stories

salam all, lots of thing to update, but no time to do so. last update was the weekend stories. today's update also about my weekend. hehehehe.. story 1 saturday pagi: bangun dlm kul 6. subuh then siap2. siap nak pi mana? pi koje le. arini bestari ada sekolah ganti untuk cuti raye. so, nnt beraya sakan le ye. ekekekeke.. keje mncm biasa, balik kul 4. pi beli gorng pisang and keropok goreng panas2 plus cendol and rojak mamak, santapan di petang hari. afi tinggal dgn ayah. taktahu la dia makan apa. ayah dia, bab masak2 ni, setakat nasik goreng, telor, megi.. boleh la, lain2.. ayah akan ckp kat afi "tunggu ibu balik la". tapi kalo bab kemas, ayah is the best!!! best sgt2!!! thanks dear! sampai umah, masak air, nak buat air panas sambil menjamu selera. walaupun dah ada cendol, tea o panas tetap kena ada.. yummy! secara tiba2... jeng jeng jengg.. myKinG: sayang, ana nak gi jenjalan tak? me: jalan mana2 laa.. afi: afi nak jayan2[jalan2]. afi nak tgk dayang2[layang2] me: ok.. nnt ptg2 sikit kita pi so, it was greatttt!!! fire! otromen dtggggg!! the (dayang-dayang) kita makan sate ikan. doposen satu batang 4bijik kecikkk je sambil main belon dayang-dayang ben ten story 2 sunday morning: bekpes nasik lemak. lepak2.. kemas2 umah sikit2. main diner dash. hehehehe.. then, ptg tgk tv.. kul 4 lebih... myKinG: jom jln2 lagi nak yang? me: mana? myKinG: frim or u gor anywhere to go? me: takde. ok set frim! so, here it goes... the ticket the visitor :) the arapaima with 3metres long the tiring visitors pokok yg unik cuba teka sape main belon ni sape main belon ni? dan iniii? baru la dia dpt main sebelum balik, bagi dia main sekali. ekekekeke...
ada video nak upload, tapi error memanjang... to view more fun and pics, go to my facebook :)

salam and see ya!

Monday, July 6, 2009

weekend stories

salam all,

cik na dtg lagi [tora dtg lagi] with the fresh brand new stories and pictures taken on the weekend. last weekend i mean.

story 1: saturday early in morning, i've arrived @ ssb about 7.15am. have to bawak supporters falcons naik bas while afi and myKinG go and have their bekpes @ mamak's. yeahh, we participated in national cheerleading competition and our school team name is falcons! ok, arrived @ stadium tertutup bukit jalil around 8.30. they going to start @ 10 a.m. so, what i am doing there? i am alone have to take care for the 100++ students who came to support our team. yeahh a BiG sacrifice i've made. takpe. faham pun kawan2 lain masing2 ada hal masing. me too ;p jannah and ned mmg bz gilest tahap cipan setelkan make and all those things yg berkaitan dgn cheer. tgk a lot of team punye cheer. ok not bad. around 2, myKinG and afi arrived. i feel so happy. we have another agenda to fulfill. after tgk falcons, we have to gerak balik sg.ramal. got a few things to setel. before that, we have to attend the very-the-compulsory-birthday invitation made by myKinG's bestfriend @ cheras. after all, we all arrived sg.ramal @ 7 something. [cheer pics and birthday pics ada, tapi tak save dalam pc]
@ night.. we celebrating my dear MIL belated birthday which fall on 2 of july. selamat hari lahir mak. moga panjang umur dan sihat sentiasa. we have our dinner @ village view restaurant, bangi. the event attended by mak, me, myKinG and afi and also myKinG's bro family-apen, zura and qistina. nice view and the very nice food they surf there. nnt kena dtg lagi.

me makan takbyk pun, tapi minum air about more than 1litre. haus gilest tahap gaban.
there, my orange juice there. 2glasses :)
then balik umah sg.ramal, perut kekenyangan terus lena.

story 2: pagi2 tolong mak and myKinG jual nasik lemak dulu. kemas2 and about 1pm we going back to branang. kampung arwah my FIL. mmg kami 3branak dah lama tak balik which is sejak arwah ayah sakit2. balik pun sbb mmg dah lama tak balik and nak bawak mak pergi berubat sbb mak pun takbrapa sihat. guess what?!! yeeehaaa.. musim buah and my fav fruits just infront of the door. mangggiisssss :) yummy! 1guni macam menunggu kedatangan 'tuan' nya...

makan tak hengat!

ada manggis, ada rambutan ada pulasan
pokok rambutanku...

ok.. cerita dan gmbr selanjutnya in my facebook :)

salam.

Friday, July 3, 2009

tag again

salam all,

here the tag. its come from zuera 's blog. she tagged me and i am so welcome. ada lagi satu tag, yg tu kiv dulu ye dear... nak release tensen dgn yg ni dulu..

123 go!

Tempat pertemuan anda dan suami utk pertama kalinya?
kolej : masa tu nama kolej tu L&G Twintech, skrg dah tukau IUCTT. dia lecturer, tapi tak ngajar saya pun. saya lak student degree baru. umur dia pun tua setahun je dari saya, sama ada dia cepat jadik lecturer atau saya yg dah tua ni baru nak masuk blaja. ekekkekekeke.

Pandangan peribadi anda terhadap sikap atau ciri2 pada dirinya ketika mula2 berkenalan?
dia lain dari yang lai, walaupun masa tu saya dah ada orang lain. akakakakakaakaka

Tempat ‘dating’ di mana dia meluahkan perasaan pada anda?
mamak's. cool what!!!

Berapa lama hubungan anda hingga ke jinjang pelamin?
jap je.. setahun lebih jek. lepas dia rindu dendam kat saya yg dulunya asik travel je keje saya.

Berapa lama usia perkahwinan anda sekarang?
4 tahun lorrr

Kejutan yg pernah dia buat pada anda?
yg paling terkejut and amazed and suprised sgt bila... errmm... nak cite yg mna satu ek? byk jugak ni..

Perancangan anda dan dia dlm rumahtangga …
rumahtangga kami rukun damai hingga hujung nyawa dan diberkati serta dipermudahkan Allah. bahagia bersama semua anggota keluarga :)

Bagaimana dia melayani karenah anak2?
tegas tetapi sgt penyayang

Hubungan suami anda dengan keluarga sebelah anda?
awesome!

kepada nama di bwh,sila buat tag ni:
maya
azura
ain
dan
sape2 lagi la yg rajin buat.

Tuesday, June 30, 2009

why me must be lazy?

salam all,

nowadays, me busy with my facebook. upload the pics there. so fast and easy. thanks for the team who developed the facebook!

what to tell? a few story about my last weekend and my dear hanafi..

story 1
saturday, early in the morning, afi woke me up
afi : ibu, bangun laa
me : tadi ibu dah bangun dah. bagi la ibu sambung tido jap
afi : afi nak tengok paknil[aznil] ni ibu..
me : pagi2 mana ada paknil
afi : ada.. ibu bukak la tv kita tgk sama2 nak tak?
me : taknak
afi : nak laa ibu [and suddenly he cried-what to do?]
me go and switch on the tv laa :(

morning to afternoon
me, myKinG and afi kemas2 umah.. setel byk mende jugak la. me managed to vacuumed, mopped and even mcm2 lagi la yg mmg mcm BiG project nye kemas umah. and about 2.30 almost three.. it's lunch time. where to go? as usual, sabtu or ahad is masa untuk bwk afi gi jalan2. yeah, we decided to have our lunch @ the curve. terasa mcm nak makan kenny rogers roaster pulak. ok, drive all the way to curve.
dah sampai, terus ke tempat dituju. ada market @ the walk. afi sgt teruja tgk brg2 ben 10 yg terjual. alamak aiii.. nak makan pun taksenang. afi mkn byk. alhamdulillah, afi menunjukkan 'reputasi' yang sgt baik kerana senang makan apa jua food.
lepas curve, we walked through the brigde to go to ikano power centre. jln2. pegi animal world ke apa ntah. afi excited gila. shopping a few 'unwanted' things :)
then we straight away gi carrefour kepong. memula saje je nak cari bahan2 wat kek.. haaa amek ko, mcm2 beli... ekekekeke..
balik, umah. afi penat. tapi nak jugak tgk paknil dia [jangan lupa lirik]..
afi @ umah anyah ngah, dungun, trg.
story 2
sunday, biasanya sunday is the day for me gosok baju, masak2 while afi and myKinG spend their precious time together. tapi this sunday mcm byk jugak keje lain, baju ditangguhkan ke malam hari.. petang pi cuci gambar afi. +- ada 200pcs of pictures. aduh sakit pinggang ibu masukkan gmbr2 ni dlm album. malam, afi nak tgk paknil lagi :)

story 3
pada satu ptg yg mulia, me amek afi @ taska..
me: afi wat apa kat taska arini
afi: afi solat pastu kire ati
me: solat... bagus anak ibu. afi kire ati apa?
afi: kire ati ya[la] ibu.. apa ya[la] ibu ni..
me: mana ibu tau.. afi kire ati apa?
afi: kire ati [sambil diteran2 suaranya]
me: [suddenly teringat]... ooo... bukan kire ati, qira'ati.. hahahahaa.. kamarul afi.. ooo kamarul afi
afi: kamayor[kamarul] ibu ooo kamayor[kamarul] ibu...
afi and maklang
story 4
satu ptg yg mulia jugak @ home
afi: ibu, afi nak ber*k yaa
me: ok, bukak seluar. masuk bilik air.. amik sendiri tempat ber*k afi tu.
[afi mcm lmbat2 je]
me: afi cepat la.. jgn la main2
afi: ibu, afi nak kena baca doa masuk bilik air duyu[dulu] yaa[la]
me: ok, cepat baca..
afi: bismillah.. jantan jantan, betina... amin..
me: [huhhhh!!! nak gelak ke nak betulkan ke.. camana ni anakanda beta ni.. tapi mmg gelak la jugak.. intonasi afi tu mcm klakar je.. mcm bunyi nye, kalo jantan, masuk toilet jantan, betina pi tempat betina. akakakakakaka.. apa ya[la] afi ni]

itulah antara secebis kisah afi untuk minggu ni.. ibu sayanggg afi. nnt kita cite lagi pasal afi ek..
salam.

Wednesday, June 24, 2009

100 truth part 1

salam all,

100 truth part 1.

i enjoying myself reading one of this blog. a lot of tag thingy. love it. its really fun. i copy one, and i tag myself [as usual]. and also got the plus minus similar tag in my facebook [ada jugak soalan yg lain, ada jugak yg sama. tapi best bila time2 'gila' mcm ni]. will copy and also will note myself a.s.a.p in my facebook!

ok... ready to read my 100 truth? on your mark, get set go!

001. Real Name : saFFiza hana
002. Nickname(s) : ci na, na, hana, ana
003. Age : going 30
004. Horoscope : leo the lion
005. Gender : female
006. Elementary :
007. Primary School : SRSS(1), K.Trg
008. Secondary School : SMSS, K.Trg
009. College : aim, iuctt
010. Hair Colour : brownish black
011. Hair Length : long
012. Loud Or Quiet : depends on my mood
013. Sweats or Jeans : jeans
014. Phone or Camera : camera phone
015. Health Freak : sometimes
016. Drink or Smoke : none
017. Do you have a crush on someone : not sure
018. Eat or Drink : drink
019. Piercings : 1 pair
020. Tattoos : no
021. Social or Anti-Social : err.. both maybe?
022. Righty or lefty : righty
023. First Piercing : ears
024. First Relationship : form 4
025. First Best Friend : norazilah ismail
026. First Award : 100m, 200m, 4x100m, 4x200m - primary sports day
027. First Kiss : my baby time!
028. First Pet : cats
029. First Big Vacation : can't recall. langkawi maybe
030. First love at first sight : none
031. First Big Birthday : 7years old
032. First Surgery : 1 and a 1/2years old - my lutut
033. First sport you joined : athletic and in the same time netball
034. Orange or Apple juice : orange
035. Rock or Rap : rock
036. Country or Screamo : country
037. N-SYNC or Backstreet Boys : both :)
038. Britney Spears or Christina Aguilera : none
039. Night or Day : day
040. Sun or Moon : sun
041. TV or Internet : internet
042. Playstation or Xbox : psp :)
043. Kiss or Hug : both
044. Iguana or Turtle : turtle
045. Spider or Bee : none
046. Fall or Spring : spring
047. Limewire or iTunes : none
048. Soccer or Baseball : soccer :)
049. Eating : normal
050. Drinking : normal
051. Excitement level : under control :)
052. Im about to : going home
053. Listening to: everlasting love by gerard jolling
054. Plans for today: depends to my hubby, fulfill the dinner invitation maybe
055. Waiting for : nothing
056. Energy level : superb
057. Thinking about someone : hanafi @ taska
058. Want kids : of course
059. Want to get married : married already
060. When : ?
061. How many kids do you want : 3 or 4 maybe
062. Any name in mind : iskandar..
063. is missing (???) : watching deperate housewives last night
064. is missing : someone, u mean?
065. Mellow future or Wild : wild
066. Something you would never try : lots
067. Which is better in a boy : personality
068. Lips or Eyes : eyes
069. Romantic or Funny : both
070. is missing : ?
071. Protective or Caring : both
072. Romantic or Spontaneous : both
073. Nice stomach or Nice Arms : both
074. Sensitive or Loud : both
075. Hook-up or Relationship : relationship
076. Trouble-maker or Hesitant : trouble-maker :)
077. Muscular or normal : normal
078. Kissed a stranger : no
079. Broken a bone : no
080. Lost glasses/ contacts : didnt wear
081. Ran away from home : never
082. Held a gun/knife for self defense : yup, knife.
083. Killed somebody : no
084. Broken someone's heart : yeah.. once. so sorry for that.
085. Had your heart broken : no
086. Been arrested : no
087. Cried when someone died : my father in-law
088. Liked a friend more than a friend : never
089. Do you believe in yourself : yup
090. Miracles : exist
091. is missing ??? : again?
092. Heaven : sure (:
093. When do you want to die : when i have no sins.
094. Tooth Fairy : doesn't exist
095. Kiss on a first date : no
096. Angels : good
097. Is there one person you want to be with right now : my heroes
098. Are you seriously happy with your life right now : yes, alhamdulillah
099. Do you believe in God : ya
100. Will you post this as 100 truths and tag 10 people : not so sure. sape2 nak buat, buat la.. hehehe

salam.

me @ facebook

salam all,

it's not to forget about my dear blog. but now, me happy using the facebook thingy. easy and fast. if u guys really wanna see me updated, visit or add me @ my facebook.

few things about facebook in my point of view:
* 1st time invited, i really ignored it. lots of applications to install. malas, rasa mcm mess up je.
* myKinG said, dont be too active in this kind of thingy such as facebook, friendster and myspace.
* now, i feel it very easy and really fast to update pictures or anything about myself.
* can connected and even meet my long lost old buddies. [very nostalgic]
* updated [kalo rajin le]
* and else.. can communicate faster with friends!

my lovely reader, if you got facebook, you can add me or leave your emel add so that i can add you. my latest tiny update will always there for you.

salam and thanks! will update my blog jugak sooner!

Thursday, June 18, 2009

a lot of stories to update - and i am so lazy

salam all,

first of ALL, this entry is specially dedicated to MR. RAO . my student who really want me to update my blog. (he is my silent reader maybe).
to rao, thanks for the support. but as i told u, feel lazy to do so. but, i dont wanna make u down, this is totally dedicated to u. will write part of me and part about u. allow me yeah!

vpresanthrao.. my chief de mission for this yearbook 2009. rao, are you sure we can complete our mission before the school ends? i gotta lots of things in my top priority and of course you also bz with your concert's practice. we both getting very busy right now. but please pray to GOD yeah.. we'll start our designing after the hari anugerah finish. ok?

vpresanthrao.. u such a very good students with the full knowledge of computer's thingy. i salute u. (because your dad own a software house) :) but then, i really appreciate that u always share your knowledges and infos with me. getting to know you closer so that i can apply my old job from your dad.. ekekekeke.. [just joking].

vpresanthrao.. is a head librian od ssb. handsome indian boy. good looking and always in a good attire. that's very good boy. maintain yeah.

and what else?

the pic of u.. may i upload your pic here? if i can do so, let me know. i'll upload one.

not only students can thank to their teachers, but teachers also can thank to their students, right rao? so, i wanna thank u cause give me support to update my blog, help me around with the yearbook planning and other things that i cant mention here. [if any of my students read this, dont feel kecik hati ok.. you all semua mmg sgt baik, but for this entry is only dedicated to rao]. and grats for the sketsa on the teacher's day. it's really awesome and great!

and as for me, what to tell about?

sekolah dah mula hampir seminggu. keje? takyah ckp le.. mmg byk. tapi still boleh manage. mmg sgt risaukan yearbook. helmy belum up kan pc untuk yearbook, dah byk kali jugak pesan, tapi dia pun sibuk hal2 lain. camana ni?

afi? still not going to taska.. sambung cuti lagi sbb wan dia ada kat sini. so, afi duduk dgn wan. nanti wan balik trg, mmg meraung le afi nak pi taska, masak ranum la ibu nak anta afi ke taska.

my adidas sandal? belum pakai lagi yg baru. masih pakai yg lama. sebab? ntah.. still love the old one.

ok rao and the rest, i heard the kompang sound. got to go and snap a material for my video - the making of the concert. see yaa..

Wednesday, June 3, 2009

adidas. again?

salam all,

last saturday, me ang myKinG rewang2 satu bdr k.t. ada bunting tepi jln, arena sale.. arena sale. adidas products sale up to 50%. fuh.. menarik ni. zaman skul dulu, whenever i need my sport stuff especially adidas, this is the shop i went. yeah.. the condition still the same. but the products getting more and more. really nice.
kotak pun kami buat koleksi. paper beg apatah lagi :)
we spent almost 1 hour there. thank GOD, the only interest that we share is collect, buy and use the adidas! why? do know. i love adidas since i am @ secondary till now. aritu me baru je beli kasut futsal adidas. kali ni kita window je. woopss... how come? mesti kena beli jugak. yeahh...

i have to change my old adidas sandal yg dah agak tua but yet byk berjasa to me. the sandal almost nak 10years. harga takyah ckp la.. tapi sgt berbaloi untuk jangka masa yang SGT panjang. and kenapa sandal adidas? taknmpk boyish or tomboy ke? errmm.. no matter what, but i feel so conmfortable yet i really love adidas. can u see my old adidas sandal. any comments?
what say u? dare to wear?
and capture from above
masih boleh dipakai, cuma nampak a bit buruk. takope ye awak, kita akan pakai awak lagi. kita takbuang awak. awak byk jasa kat kita..
dan diganti dgn yg ini. nmpk more to ladies style with pink color. yeahhh!!! go cik na rock!!!
bertambah lagi koleksi adidas ku, makin sakit kepala suami ku
harap2 selipar ni akan berjasa dlm jangka masa yg lama jugak macam yg lama tu :(. sedey pulak tukar sandal..

salam.

Tuesday, June 2, 2009

cerita cuti-cuti malaysia

salam all,

afi and family were here @ trg now. rest and relax. and for today's entry, these pics will tell u all. PLEASE MAKE SURE YOUR CURSOR ON THE IMAGE TO READ THE TEXT. the story might be got part II, III and so forth... we will see...
thanks!

sate ikan... dulu seposen sebatang ada 3bijik. skrg 4bijik sebatang doposen. my feveret. korg try la.. myKinG pun dah suka sgt ni. antara menu wajib bila balik trg. selain dr nasik dagang chendering and seafood celup tepung
seken round. tmpt yg kompem boleh dpt ni is @ psr payang. tmpt wajib me and myKinG g kalo balik trg. sblm naik psr, beli 2hengget. turun psr, beli lagi 2hengget. suami isteri berebut makan sate ikan ni. gerenti sedap! ada 2jenis kuah, satu kuah pedas, satu kuah manis. yg manis tu untuk budak2 la sbb kuah tu takpedas. sape dtg try, trg ni, pasti tak menyesal.
sotong nye mana? udang nye? ikan and ketam mana? woopss.. gmbr selepas je.. yg sebelum ngap tu takteringat lgsg. maap ye tuan2 dan puan2.. @ teluk ketapang. harga seafood kat sini pun mostly dah up. what to do? nak makan nye pasal. ni pi dgn daddy, mommy, hani, wan, myKinG, afi and me.
afi seksi yang mmg takkan lepaskan peluang untuk horse riding. hani takmo naik..
permandangan dr luar pagar dawai airport trg. lepas setel makan2, me and myKinG round airport. [afi naik car daddy dgn semua org. me dating dgn myKinG.

fyi, area ni dekat dgn stadium yg runtuh tu. actually we were so glad dpt jln2 @ that area. ye la.. sejak sukma, takde pun jln2 tgk kompleks sukan tu. mmg both of us soooo excited tgk stadium tu. it was last saturday. mmg chantek stadium nya. nmpk gah dr tepi jln. sape sangka, lepas kitorg tgk kecanggihan binaan stadium tu, alih2 dia runtuh lak. hrp2 nxtime takde lagi kejadian sama berulang.

terengganu - negeri cantik, budaya menarik.

see ya' @ next entry.
salam.

Thursday, May 28, 2009

penang village @ tropicana city mall

salam all,

lst night, 3 of us went to having our dinner @ penang village, tropicana city mall. camana tau pasal penang village ni? masa pi treasure hunt KeKasLe tu, dlm tropicana city mall (tcm) tu ada restaurant. hani, nissa and ned tried the food. me? masa tu dah full and takbwk cash byk pun.

so, last night with my two lovely adorable heroes having dinner there. the food is awesome. myKinG ordered the penang curry mee. nmpk sedap dan mmg sgt sedap.amacam? terliur tak?

and me myself ordered the penang prawn mee. 101% mmg rasa udang. mmg syiokkk... sampai myKinG kata betul2 ho-liao.ho-liao tak? try it yourself

and apa untuk afi? so far kat penang village takde menu untuk kids, so ibu ordered kan eskerem untuk afi. and the pie-tie. tapi afi takmakan pun pie-tie tu. afi share mee dgn ibu.. syiok.. byk gak afi makan, tapi ibu kena isap dulu mee tu so takpedas la untuk afi.choc ice-cream single scoop afi ni kalo bagi triple scoops pun buleh abih, so untuk mengelakkan afi terkena batuk ke apa ke, ibu amik single scoop je k. thanks ibu.

pie-tie - awal2 ada 4pcs, ayah dah ngap 2, tinggal 2 untuk ibu dan afi

makan malam ni ditaja sepenuhnya by me. lanje afi yang makin membesar bijak bagai johan, myKinG yg dah naik pangkat and gaji walaupun masih 50-50 nak accept ke tak offer ni and for myself for the backdated increament plus my allowance increament. and.... bulan ni dpt duit kutu. yippieee... rezeki. alhamdulillah.
afi dicelah pokok2 buluh dan dah diawet kami sampai tcm lepas maghrib gitu. jln2.. bawak afi pi arcade. main game se'round' dua. and as usual, bawak afi naik train thomas, naik bigbird... afi ride the bigbird

bawak afi pi toys 'r' us... apa lagi.. tak abih2 dgn ben 10 dia. nnt i will publish one entry pasal mr. ben 10 afi ni.

semoga Allah murahkan lagi rezeki kami sekeluarga. aminn..

esok last day skul. today is the last day exam. esok ada teacher's day celebration. makan kompem free. alhamdulillah.

then, ready for the holidays! yeahhh...

see ya in my next entry.
salam.